Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost director Mossad: "Cred că operațiunea Hamas a fost ținută secretă chiar și în interiorul organizației'

timesofisrael.com
hamas gaza

Fostul director al Mossad, Efraim Hallevy, a declarat sâmbătă seară, la Antena 3 CNN, că în opinia sa nici Iranul și nici China nu au fost implicate în atacul Hamas și că acțiunile luptătorilor din Gaza au fost ținute secrete chiar în interiorul organizației.

„Nu cred că China a fost implicată în acest caz. Cred că China nu a fost implicată financiar, nu cred că a fost implicată în evenimentele care au avut loc. Cred că China a fost şi ea surprinsă de izbucnirea acestei operaţiuni declanşate de Hamas, aşa cum am fost toţi surprinşi. Şi cred că chiar şi Iranul probabil n-a fost conştient că o asemenea operaţiune era planificată şi urma să fie executată. Cred că Hamasul a făcut pregătirile singur, în secret, şi nu cred că au fost implicaţi şi alţii de la început (...) Cred că Hamasul a pregătit de mult timp această operaţiune. Cred că a fost o operaţiune care a fost ţinută foarte secretă chiar și în Hamas şi iniţial ei au putut să ne ia prin surprindere”, a declarat acesta.

„Nu cred că iniţial Iranul a fost implicat, nici în pregătiri şi cred că asta e altceva de care nu au fost conştienţi. Ei au alte subiecte, alte teme, mai ales noua relaţie pe care o au acum cu Arabia Saudită. Şi apropo, China, care a fost intermediarul, mediatorul acelei înnoiri ale relaţiei dintre Iran şi Arabia Saudită, nu cred că a fost nici ea implicată în asta. Întrebarea acum este – sigur că evoluează nişte evenimente şi în nord – cât de departe vor merge evenimentele din nord, în paralel cu ce se întâmplă în sud. E de văzut şi în ultimele zile a fost o intensificare a confruntărilor din nord. Unele din ele au dus la pierderi de vieţi omeneşti şi cred că şi acolo întrebarea este dacă Iranul are vreun interes să intensifice ceea ce se întâmplă în nord. Şi dacă are un interes să promoveze un conflict major cu Israelul. Iar Hezbollahul din nord sunt sigur însă că încă nu e clar ce cred iranienii despre asta. O spun pentru că, repet, au alte priorităţi”, a adăugat fostul directo Mossad.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.