Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef al ANAF s-a dezlănțuit la adresa Teodorovici: 'Trebuie înschis în biroul de la MFP cu niște cărți în față și trezit la realitate'

Inquam Photos/Octav Ganea
Gelu Diaconu la DNA

Gelu Diaconu, fost șef ANAF, reacționează dur după ce ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că vrea să scoată Vama din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Diaconu spune că decizia este „fix pe dos de cum recomandă studiilor OECD și FMI”.

„Orlando Teodorovici vrea sa scoata Vama din ANAF. Adica fix pe dos de cum recomanda studiile OECD si chiar FMI.

Ministrul de Finante al Romaniei este un baietel prins intr-un corp de adult. Si se poarta ca atare: tafnos, arogant, grandoman, cu proiecte “revolutionare”, incoerent, narcisist. Afectiunea in sine (sindromul Peter Pan se numeste) nu este grava si se poate rezolva cu un psihoterapeut. Problema mare este ca, pana atunci, va afecta grav (la propriu) sistemulfinantelor publice.

La pagina 34 din studiul OECD “Tax Administration 2015” este precizat ca: “cu putine exceptii, Guvernele din tarile studiate au unificat activitatea de colectare a impozitelor directe si indirecte”.

Dan Barna, EXPLOZIE de bucurie după ce Cioloș a fost ales lider Renew Europe: 'Vocea României va deveni mai puternică în Europa'

De asemenea, mai precizeaza ca: “la sfarsitul lui 2013 mai ramasesera cateva state (din cele analizate) care aveau institutii separate de colectare a taxelor: Cypru, India, Malta, Malaysia”. Dar ca Cypru urma sa le unifice la recomandarea FMI ; si Malta la fel.

Mie mi-a luat 5 minute sa gasesc link-ul de mai jos, cu studiul OECD pe care l-am citit cu creionul in mana la vremea respectiva, in timp ce astept ca nepotul sa termine ora de inot. Probabil ca ministrului Orlando-Peter Pan i-ar lua vreo 30 de minute, neavand obisnuita studiului si nici o cultura profesionala care sa-l ajute sa se descurce printre lecturile specifice meseriei. Dar...30 de minute de concentrare nu sunt chiar asa periculoase!

In loc sa fie lasat sa-si mai piarda timpul prin cluburi, gudurandu-se pe langa sponsorii politici, ca sa-i mai cumpere niste haine de firma, exact ca un baietel ingrijit de niste rude indepartate, ministrul Teodorovici trebuie inchis in biroul de la MFP cu niste carti in fata si trezit la realitate.

Daca, totusi, cei responsabili cu educatia lui vor observa ca nu reuseste sa asimileze nimic, ii sfatuiesc sa faca orice este nevoie pentru a-l convinge sa solicite sfatul specialistilor din MFP si ANAF inainte de a mai deschide gura in public si mai ales inainte de a mai lua vreo decizie.”, scrie Diaconu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.