Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef ANAF, avertisment DUR pentru România: 'Relaxarea fiscală nu mai rezistă. Ne îndreptăm spre un zid'

gelu diaconu sef anaf

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu consideră că relaxarea fiscală operată de guvern a fost o eroare, iar momentul scadenţei se apropie. Aceasta ar explica şi bâlbăielile legate de intenţia de modificare a pilonului II de pensii. El le reproşează liderilor PSD că de un an şi jumătate nu fac decât să se laude, într-o manieră propagandistă, cu ceea ce vor realiza în viitor, iar rezulatul nu este deloc cel aşteptat.

Vezi şi: Cafeaua îţi afectează negativ pielea. Cum să eviţi neplăcerile şi să te bucuri totuşi de cafea

"A fost o etapă de ţopăială fiscală, urmata de o etapă de harababură, cea în care suntem azi. E imposibil şi nicăieri în lume nu s-a mai pomenit, nu poţi să vii, concomitent, cu trei etape de relaxare fiscală. Când vii cu majorări în sectorul de salarii şi pensii nu poţi avea decât un singur deznodământ, ne îndreptăm spre un zid, ca dovadă această harababură, încep să-şi dea seama ce se întâmplă," a afirmat Diaconu, la Realitatea Tv.

Pronosticul fostului şef ANAF este că ân curând ne putem luam adio de la procesul de relaxare fiscală. Primul semn ar fi chiar discuţiile legate de pilonul II de pensii.

"A fost un demers asumat, au fost discutii péntru această posibilitate, inspiraţia modelului unguresc e destul de prezentă. Modificarea pilonului II a  fost avută in vedere încă din momentul redactării programului PSD şi aici e vorba de o mare de ipocrizie, pentru că incapacitatea ANAF de a colecta bani a devenit cronică. (...) Puţini ştiu că 55% din contributia la ANAF sunt de la micii contribuabili," a mai afirmat Diaconu.

Vezi şi: Metodele cele mai sigure prin care poți evita mușcăturile de căpușe .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.