Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef de poliție, condamnat la închisoare

penitenciar inchisoare

Fostul şef al Poliţiei Locale Vaslui, Laurenţiu Turbatu, trimis în judecată pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals, în urmă cu trei ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, de magistraţii de la Judecătoria Vaslui. 

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată de părţi, în termen de 10 zile, notează agerpres.ro

Turbatu este acuzat că a iniţiat şi constituit un grup infracţional format din mai mulţi agenţi din cadrul instituţiei, având ca activitate infracţională întocmirea de documente financiar-contabile false, în vederea decontării contravalorii de carburant auto, încasată de către liderul grupului. 

"Expertiza contabilă a scos la iveală că între consumul de combustibil înregistrat în foile de parcurs şi cel calculat conform kilometrajului înregistrat la bordul mijloacelor auto este o diferenţă de 53.802,32 litri. Pentru efectuarea calculului au fost stabilite preţurile medii ale carburantului practicate de furnizori în perioada supusă expertizei", au afirmat în rechizitoriu, procurorii vasluieni. 

În 2011, DNA Iaşi a dispus neînceperea urmării penale faţă de Turbatu Laurenţiu şi ceilalţi salariaţi ai Poliţiei Locale şi a declinat cauza către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru continuarea cercetărilor. 

Prejudiciul cauzat Poliţiei Locale Vaslui este de peste 200.000 de lei. Pe bunurile lui Turbatu a fost deja instituit sechestru asiguratoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.