Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef SIE, dezvăluiri despre spionarea lui Kovesi

spion

Fostul șef al SIE, Cătălin Harnagea, a comentat, la Sinteza zilei, arestarea în România a doi cetăţeni israelieni, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzați de transfer neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice în cazul încercării de intimidare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Cei doi, alături de alți doi cetățeni israelieni, care ar fi exercitat "acte de hărţuire în vederea intimidării", ar fi foşti agenţi ai serviciului de informaţii externe al Israelului, Mossad.

Cătălin Harnagea a subliniat, la Antena 3, că nu crede că niște agenți Mossad ar fi putut veni la București și să se comporte ca ”niște amatori”.

”Această agenție (Black Cube -n.r.) în care cei doi sunt, din câte am înțeles, unul patron, altul un fel de director, a avut cazuri destul de complicate până acum. Unul dintre ele se referă la cazul unui cetățean britanic de origine iraniană care a fost acuzat de Fiscul britanic că ar fi spălat o mulțime de bani. Și firma asta l-a scos din scandal și, în plus, statul britanic a plătit despăgubiri cetățeanului respectiv”, a spus Cătălin Harnagea, la Antena 3.

Firma israeliană Black Cube, al cărei nume apare în dosarul de hărțuire a șefei DNA Laura Codruta Kovesi, neagă acuzațiile că ar fi comis nereguli și susține că angajații săi investigau ei înșisi acuzați de corupție, într-un proiect comandat de persoane din Guvernul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.