Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost episcop norvegian, condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a angajat o solicitantă de azil respinsă

tribunal-1

Un tribunal din Norvegia a condamnat joi la 45 de zile de închisoare cu suspendare un fost episcop pentru că a angajat în mod ilegal o solicitantă de azil respinsă, relatează joi dpa potrivit Agerpres.

Gunnar Stalsett, în vârstă de 84 de ani, şi-a recunoscut "vina" de a o fi angajat pe Lula Tekle, din Eritreea, declarând că a procedat aşa cum îi cerea conştiinţa, au consemnat media norvegiene.

Tekle, în vârstă de 55 de ani, trăieşte în Norvegia de 19 ani. Potrivit postului NRK, o primă cerere de azil i-a fost respinsă în 2001, iar din 2005 a început să lucreze part-time ca menajeră pentru Stalsett, care a ieşit la pensie în acelaşi an.

Judecătorul a subliniat că a ţinut cont de vârsta lui Stalsett la stabilirea unei pedepse cu suspendare, la care se adaugă şi o amendă de 10.000 de coroane (1100 dolari).

În schimb, procurorul Andreas Meeg-Bentsen, care solicitase 45 de zile de închisoare cu executare, a indicat că ar putea avea în vedere un apel.

Pensionarul a declarat anterior tribunalului că a decis să o păstreze pe Tekle ca angajată şi după ce, în 2008, acesteia i-a fost retras aşa-zisul card de deducere fiscală - obligatoriu pentru toţi cei care lucrează în ţara nordică -, pentru că "este o persoană mândră". "Nu am vrut să devină cerşetoare", a explicat el.

Tekle se numără între cei circa 3.000 de solicitanţi de azil aşa-zişi nereturnabili, care sunt "prost trataţi" în Norvegia, a subliniat el.

Solicitanţii de azil respinşi nu pot fi retrimişi cu forţa în ţările lor, dar nu au dreptul la muncă sau asistenţă medicală în Norvegia.

Gunnar Stalsett, care a fost lider al Partidului de Centru, secretar general al Federaţiei mondiale luterane şi a făcut parte din Comitetul norvegian Nobel, şi-a exprimat totodată speranţa ca acest caz să contribuie la o reformă a legislaţiei norvegiene cu privire la imigraţie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.