Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost general îl critică pe Florin Cîțu pentru afirmația despre înarmarea Ucrainei

Radu Pop
citu zelenski

General în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Militare, Cristian Barbu a apreciat la Antena 3 că liderul Senatului, Florin Cîțu, nu ar fi trebuit să spună în vizita la Kiev că este de acord cu trimiterea de arme Ucrainei, fără un mandat din partea șefului statului.

"În acest moment consider că delegația condusă de prim-ministrul României a fost cea care a avut şi din partea preşedintelui un mandat şi cred că sunt cei mai îndreptățiți să spună acest lucru. Iar ideea că baza legală că trebuie trecută prin Parlament înseamnă că reprezentații poporului trebuie să ia o decizie colectivă care ne privește pe noi toţi.

Deci nu poate fi luată de un singur om şi acela să fie domnul Cîţu, de exemplu. Da, cred că are o scuză că a fost extrem de impresionat de ceea ce a văzut acolo. Dar nu are scuză pentru faptul că nu cred că a avut un mandat din partea preşedintelui României sau un mandat din partea preşedintelui şi a guvernului României şi chiar din partea instituțiilor publice.

Nu poţi să vorbești într-o astfel de situaţie decât dacă ai un astfel de document în spate. Altfel sunt păreri personale care pot duce la confuzii extrem de grave", a spus general în rezervă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.