Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost membru CNA sustine ca Ponta isi comanda Breaking News-urile / FOTO

Un fost membru CNA il acuza pe premierul Victor Ponta ca isi comanda Breaking News-urile si insinueaza ca ar avea influenta asupra politicii editoriale a mai multor televiziuni care aleg sa ignore stiri "breaking news" importante cand acestea sunt nefavorabile premierului.

Narcisa Iorga analizeaza modul in care a fost tratat marti subiectul sedintei PSD ca urmare a inceperii urmaririi penale a mai multor membri marcanti ai PSD - Dan Sova, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, - dar si ca urmare a luptelor interne din partid devenite publice prin stenogramele DNA.

Narcisa Iorga arata cum unele stiri au ales sa ignore insa subiectul sedintei PSD si a demisiei lui Viorel Hrebenciuc din Parlament in urma cererii DNA de arestare preventiva: "Nu se întâmplă zilnic așa ceva", precizeaza Narcisa Iorga.

Iata "radiografia" televiziunilor de stiri realizata de fostul membru CNA pe blogul personal:

"Antena 3: la ora 16.30, subiectul nu exista. Se discută temele favorite: Băsescu și Bercea sau Băsescu și moșia Nana. Apoi, urmează știri despre cum vor fi construite 'două noi poduri peste Dunăre' și despre 'soarta economiei regionale'.

content-image

B1: breaking news pe subiectul PSD, dezbatere în studio

content-image

Digi 24: știri externe despre condamnarea lui Pistorius, apoi știri sportive

content-image

Realitatea Tv: breaking news pe subiectul PSD, dezbatere în studio. Se anunță așteptarea deciziilor din ședința PSD.

content-image

România TV: subiectul nu există. Se discută despre vreme și se anunță prezența, în studio, a ministrului muncii: cresc pensiile din 2015. Breaking news ”imediat, exclusiv: dezvăluiri de la audierea Ioanei Băsescu; câți bani a făcut Traian Băsescu la Cotroceni”.

content-image

Narcisa Iorga remarca insa cum toate televiziunile, fie ca tratau subiectul, fie ca nu, intra in regim de Breaking News in momentul declaratiilor premierului, asta in ciuda faptului ca in segmentul orar respectiv ar fi trebuit sa difuzeze publicitate. N-au mai transmis-o, si au pierd astfel sume importante de bani. Acesta este unul dintre argumentele pentru care fostul membru CNA considera ca Ponta isi comanda Breaking News-urile.

"Toate televiziunile preiau declarațiile primului-ministru-candidatului-președintelui PSD. Victor Ponta anunță suspendarea, din funcțiile pe care le dețin (nu din partid), a tuturor celor care au adus prejudicii de imagine PSD, ”ieri și azi”. Atât. Deși minutele arată că e timpul pentru reclame, nu se mai difuzează publicitatea, deși două dintre televiziunile de știri n-ar face asta nici în ruptul capului"

Cum citim această radiografie?

Eu când vreau să breaking news, breaking news. Altfel spus, televiziunile de știri, pentru care știrea nu exista în urmă cu doar câteva minute, au primit semnalul politic: trebuie transmis mesajul lui Victor Ponta, care face ordine și respectă justiția. Adevărate televiziuni de știri", a conchis Narcisa Iorga pe blogul personal.

DIGI24:

content-image

B1TV

content-image

Realitatea TV

content-image

Antena 3

content-image

Romania TV

content-image

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.