Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost membru CSM, despre congresul PNL care încalcă legile: Țara poate fi paralizată

Toni Neacsu

Congresul PNL, la care sunt așteptați 5.000 de delegați și care e  programat să aibă loc la Romexpo nu poate avea  loc în mod legal. Este atenționarea făcută ieri de subprefectul Capitalei. Subiectul a fost abordat și de avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, care susține că evenimentul, în formula anunțată, încalcă legile impuse chiar de PNL.

"Daca pana pe 25.09 Bucurestiul depaseste incidenta de 3/mie, Congresul PNL, la care sunt asteptati 5000 de delegati, nu va putea avea loc nicaieri, nici in spatiu inchis nici pe stadion, potrivit HG-ului adoptat astazi.

Desigur, cu exceptia situatiei in care congresul va fi considerat o competitie sportiva (!).

Citește și: NOI IMAGINI cu Florin Cîțu la Vama Veche: cu cine își bea premierul cafeaua de dimineață

Juridic el este un eveniment privat in spatiu inchis (Romexpo) la care pot participa doar maximum 200 de persoane si asta doar daca toti au certificat verde.

Daca il vor considera conferinta in spatiu inchis pot fi maximum 150 de participanti, iar daca il vor considera alt eveniment cultural in spatiu deschis (sa zicem pe stadion) pot participa maxim 1000 de persoane cu certificat verde.

Ca atare, credeti ca vom depasi pana pe 25.09, ora 24.00, rata de incidenta de 3/mie??

PS Congresul PNL nu se poate desfasura online ptr ca statul partidului prevede votul secret in adunare cu prezenta fixica iar orice modificare la statut, pe care o poate face doar chiar Congresul PNL, pentru a produce efecte juridice trebuie incuviintata in prealabil de Tribunalul Bucuresti. In cel mai negru scenariu posibil tara va fi paralizata prin organizarea a 2 congrese PNL, unul de modificare a statutului in 25.09 si unul online pentru alegerea presedintelui, organizat undeva dupa cel putin inca o luna de la acesta", scrie Toni Neacșu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.