Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost militar, artizan al jocului 'Balena Albastră', convingând adolescenți să se sinucidă, dă acum școlarilor lecții de patriotism

Captura X
militar in ucraina, balena albastra

Un militar, participant la războiul din Ucraina, condamnat anterior pentru că a încurajat adolescenți să se sinucidă în cunoscutul joc virtual „Balena Albastră“ , predă acum lecții de patriotism elevilor din suburbiile Moscovei.

Este vorba despre Alexander Glazov, care în 2019 a fost condamnat la 6 ani de închisoare într-o colonie. La proces, bărbatul a declarat că a "jucat" în faimosul joc "Balena Albastră" - mai întâi ar fi îndeplinit el însuși sarcinile curatorului, iar apoi a început să dea sarcini copiilor din Vk: Le spunea să urce pe acoperișurile caselor, să fugă pe șinele de cale ferată în fața unui tren, să se taie pe mâini, potrivit mk.ru.

La proces, viitorul "erou de război" a pledat vinovat și a spus că a fost curatorul jocului "Balena Albastră". I s-a promis că va primi 800 de mii de ruble pentru fiecare participant implicat.

Potrivit dosarului judiciar, Glazov a împins o fată la o tentativă de sinucidere, dar a fost salvată la timp. A pledat vinovat și, în cele din urmă, a ieșit mai devreme din colonie, apoi a plecat la război, pe frontul din Ucraina. Glazov a fost eliberat mai devreme datorită participării sale în război. Pe rețelele de socializare, el încurajează în mod activ tinerii să se alăture rândurilor mercenarilor "Wagner".

Acum vine în fața elevilor, cu lecții de patriotism: pe site-ul societății veteranilor "Boevoe Bratstvo" a apărut o notă despre prelegerea sa patriotică la școala nr. 1 din Kotelniki, unde le-a vorbit elevilor în cadrul evenimentului "Unde începe patriotismul", potrivit NeMoskva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.