Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al economiei, acuzat că și-a torturat și ucis soția în bătaie, într-un restaurant din Kazahstan

Procesul fostului ministru al Economiei, acuzat că și-a bătut soția până la moarte, a stârnit interesul publicului din Kazahstan, fiind văzut de unii ca un test crucial pentru angajamentul președintelui Kassym-Jomart Tokayev de a construi o societate mai echitabilă și mai justă.

Imaginile șocante prezentate în sala de judecată în această săptămână îl arată pe Kuandyk Bișimbayev, fost ministru al economiei, lovind cu pumnii și picioarele în mod repetat o tânără zveltă, îmbrăcată doar cu o haină și cizme, și târând-o de păr, conform reuters.com, titrează Adevărul.

Saltanat Nukenova, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită moartă în noiembrie anul trecut într-un restaurant deținut de o rudă a soțului ei, unde cuplul își petrecuse aproape o zi întreagă și noaptea precedentă. Ea fusese inconștientă timp de câteva ore.

Conform raportului medicului legist, Nukenova a murit din cauza unui traumatism cerebral. Unul dintre oasele nazale era rupt și avea multiple vânătăi pe față, cap, brațe și mâini.

Ex-ministrul, acuzat de crimă și tortură

Bishimbayev, în vârstă de 43 de ani, este acuzat de tortură și crimă cu violență extremă și riscă până la 20 de ani de închisoare. El a pledat nevinovat și a susținut în instanță că Nukenova a murit din cauza rănilor autoprovocate.

Mulți kazahi îl văd pe Bișimbayev ca pe un membru tipic al elitei conducătoare bogate a țării și se tem că, chiar dacă va fi găsit vinovat, el ar putea scăpa somehow de pedeapsa potrivită - așa cum s-a întâmplat în cazul unei condamnări anterioare.

Bișimbayev a fost arestat în 2017 sub acuzația de luare de mită și condamnat la 10 ani de închisoare, dar a ieșit liber după mai puțin de trei ani petrecuți în spatele gratiilor datorită unei amnistii și unei eliberări condiționate.

Kazahstanul, o națiune bogată în petrol cu 20 de milioane de locuitori, a cunoscut numeroase alte exemple de membri ai elitei care au scăpat nepedepsiți cu diverse infracțiuni, alimentând astfel neîncrederea publicului în sistemul juridic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.