Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Economiei, atac FĂRĂ PRECEDENT la Viorica Dăncilă: Prost nu e cel ce nu înțelege unele lucruri

Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că se renunță la varianta parteneriat public-privat pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov. Deputatul PNL, Lucian Bode, fost ministru al Economiei, susține că Viorica Dăncilă nu înțelege anumite mecanisme și îi citează din Nicolae Iorga care spunea: "Prost nu e cel ce nu înțelege unele lucruri, cât de multe, ci acela care le înțelege pe toate pe dos".

Citește și: SURSE - Viorica Dăncilă a anunțat că DEMISIONEAZĂ de la șefia PSD, dacă nu se atinge obiectivul

”După ce PSD-iștii au renunțat la grantul de 35 de milioane de euro oferiți României de către Banca Mondială și după ce în ședința Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, președintele Comisiei Naționale de Prognoză, domnul Ghizdeanu, "artizanul" conceptului de parteneriat public-privat din Romania, ne-a dat asigurări că în această vară DEMAREAZĂ construcția acestui tronson de autostradă în regim de PPP cu un consorțiu chinezo- turc, iată că vine doamna Viorica și ne anunță faptul că renunță la această variantă de proiect și declară construcția autostrăzii Comarnic Brașov "de importantă națională sau critică". Probabil că următorul pas este acela de a căuta cetățeni voluntari pentru construcția acestei autostrăzi!

Este incredibil cum PSD își bate joc de acest obiectiv cu adevărat important pentru dezvoltarea României iar de aici nu putem trage decât o singura concluzie: PSD și-a propus cu orice preț să nu realizeze această autostradă! Ne amintim de altfel cum Victor Ponta și Dan Șova ne amenințau în urmă cu câțiva ani că se mută cu cortul pe autostradă dacă lucrările nu sunt finalizate în termen.

Singura soluție pentru a avea cât mai curând acest tronson de autostradă în lucru este ca guvernanții să accepte că au nevoie de expertiză de specialitate pentru realizarea unui astfel de obiectiv și, totodată, să conștientizeze că avem obligația să construim infrastructura mare de transport din România accesând FONDURILE EUROPENE puse la dispoziția țării noastre. Nu în ultimul rând, pentru a avea un proiect finalizat cu succes, trebuie respectate toate normele europene în materie, și parcurgerea tuturor etapelor într-un mod clar și transparent.

Sigur, acest scenariu profesionist le este străin celor din PSD, care nu pot demara un proiect până nu stabilesc care sunt câștigurile personale ale implementării sale!

Îi solicit premierului României, doamnei Viorica Dăncilă, să pună capăt experimentelor nefericite pe care le exersează în privința proiectelor mari de infrastructură de transport și să demareze proiectul autostrăzii Comarnic –Brașov în condiții de transparență și eficiență, utilizând fondurile europene.

Am convingerea că românii vor așeza România prin votul lor în anul 2020 pe traiectoria firească a DEZVOLTĂRII și PROFESIONALISMULUI, trimițând PSD pentru mulți ani în opoziție!”, arată Lucian Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.