Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Educației, ANALIZĂ ACIDĂ: În România de azi, aceste fapte sunt lăsate în banal

andrei marga

Andrei Marga, fost ministru al Educaţiei şi recor al Universităţii Babes-Bolyai de la Cluj, face o analiză acidă a unor "fapte" grave din România de azi, dar care sunt ignorate şi tratate cu pasivitate de societate şi de elita politică.

"Aproape cotidian se petrec sau se semnalează, oficial sau măcar mediatic, fapte care în alte țări ar zdruncina conștiințe, ar schimba organizări și ar declanșa tragerea la răspundere. În România de azi, aceste fapte sunt lăsate în banal, foarte probabil pentru că nu mai sunt rarități și pentru că este prea multă pasivitate", scrie Andrei Marga pe andreimarga.eu, conform Cotidianul.

Avertisment ÎNGRIJORĂTOR: Europa a ajuns la limită

Câteva dintre faptele semnificative  pe care Andrei Marga nu le lasă trecute cu vederea: „România este una din ţările cu cea mai mare viteză de scădere a populației din lume, rata privaţiunilor materiale severe este printre cele mai mari în ţara noastră din Europa, oamenii nu mai citesc, după cum arată statisticile înscrierilor la biblioteci şi ale vânzărilor de publicaţii, România este în acest moment în primejdia de a deveni țară de denunțători etc”.

APEL la Dacian Cioloș. Se cere DEMISIA Ralucăi Prună: Care sunt motivele

În România se aplică azi "promovarea tinerilor în politică" ca veritabilă metodă de înlăturare a celor pricepuți şi se uită că valoarea nu ține de vîrstă, ci de talent, pregătire, devoțiune, spune Marga: "Starea actuală a țării atestă, din nou, că totul se plătește pe lumea aceasta, încât nu poți răsturna ierarhia naturală a valorilor și să rămâi competitiv!"

Victor Ponta REACȚIONEAZĂ: Ei, asta mai lipsea! Azi m-au captura deja...

Politica externă a României este, la o examinare serioasă,  un catalog de eșecuri, mai spune Marga. Nici o țară nu contează dacă nu articulează, din experiențele și datele existente, o vedere asupra lumii, care să o reprezinte.

Potrivit lui Andrei Marga, România a intrat în cea mai gravă criză a istoriei ei moderne. "Unii concetățeni spun acum ceva mai apăsat că este vorba pur și simplu de o prăbușire. Evaluarea lor nu ar trebui ignorată", explică fostul ministru, care oferă şi câteva soluţii de redresare.

Citește și:

Adrian Năstase, RĂZBOI cu brokerul Sima: Țeparule, lasă gargara

PRU începe campania agresivă de racolare a lui Ponta: A fost lansat PokePonta!

Ponta, SCENARIU NEGRU pentru români

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.