Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Energiei: OMV nu mai poate rămâne în România

petrom omv

OMV, care deține 51% din acțiunile Petrom, nu mai poate să rămână în România, deoarece compania Petrom nu poate opera într-un mediu în care este boicotată, a declarat, pentru Libertatea, fostul ministru al Energiei Răzvan Nicolescu.

Petrom ar putea suferi în contextul vehiculatului boicot față de firmele austriece, este de părere  fostul ministru

„Când îndemnăm la boicot trebuie să ne gândim atât la ei, cât și la alternativele de pe piață românescă. Petrom este un brand românesc și își poate menține valoarea întreprinderii doar într-un mediu de operare normal în care România este respectată. Ea nu este dependentă de un acționar sau de cancelarul austriac, ci doar de românii care cumpără produsele și care i-au încredințat resursele spre administrare înainte de privatizare”, spus fostul ministru, pentru Libertatea.

„Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice”

Amintim că, săptămâna trecută, după votul negativ al Austriei, oficialii OMV Petrom au transmis: „Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice”.

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat marţi că intenţionează să vândă întreaga participaţie pe care o deţine la OMV Petrom, procesul de plasament privat accelerat urmând să fie demarat imediat.

Cele 1.777.067.726 acţiuni deţinute de Fondul Proprietatea la OMV Petrom SA, au fost plasate investitorilor ca urmare a finalizării ofertei de plasament privat accelerat demarate în 13 decembrie 2022.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie integrată din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. . Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.