Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta, ATAC DUR la adresa PSD-ALDE: 'Să-i anunțe cineva că nu mai sunt în campanie electorală'

mutare politica

Un fost ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta lansează un atac dur la adresa coaliţiei PSD-ALDE. Într-o postare pe blogul personal, Ioana Petrescu pune tunurile pe coaliţia de guvernare şi îi îndeamnă să-şi amintească faptul că nu mai sunt în campania electorală. Fostul ministru critică dur partidele aflate la guvernare, cât şi Executivul şi îi acuză că duc un adevărat război cu mediul de afaceri.

Citeşte şi: DNA, primul ATAC la Guvern: cerere de urmărire PENALĂ pentru un MINISTRU

"Se pare că Guvernul e supărat rău zilele astea pe bănci, pe firmele românești și multinaționale, adică tocmai pe cei care au contribuit serios la creșterea economică. Măsurile luate în ultima vreme de guvernanți pleacă parcă de la premisa că întreg mediul de afaceri este de rea-credință.
În iulie, Guvernul a luat decizia ca angajatorii să plătească asigurări sociale aferente salariului minim pe economie pentru norma întreagă și pentru cei care lucrează part-time, pe principiul ca toți sunt hoți și, de fapt, cei care angajează cu normă întreagă, plătesc taxe doar pentru norma parțială.

(...)

Premierul împreună cu ministrul Finanțelor acuză un numar mare de banci că nu plătesc taxe și că economiile românilor puse în aceste banci nu sunt în siguranța, aruncând, astfel, îndoială asupra întregului sistem bancar din România.

(...)

Tot felul de minciuni sunt repetate la televizor de către membrii Guvernului, prin care aceștia acuză mediul de afaceri de practici „necinstite”. Așa încearcă guvernanții să justifice măsurile nepopulare pe care le vor lua, cum ar fi reintroducerea accizei pe combustibil.

Citeşte şi: Tudose şi Dragnea, prima REACŢIE după ATACUL DNA la Guvern

(...)

Cine are de câștigat de pe urma războiului declarat de Guvern mediului de afaceri? Singurii care câștigă din urma acestui război sunt politicienii, care, prin intermediul unor remarci populiste, câștigă simpatia maselor, însă doar pe termen scurt. Restul populației va avea de suferit.", scrie Ioana Petrescu pe blog.

Fostul ministru are un avertisment dur şi către Guvern.

"Ar fi bine ca acest Guvern să își aducă aminte ca aceasta creștere economică de 5,7% nu vine de la sine, ci este rezultatul a mai multor măsuri economice pro-business luate de-a lungul anilor, precum reducerea CAS cu 5pp, neimpozitarea profitului reinvestit, reducerea TVA si eliminarea de taxe și tarife. Dacă decidenții doresc ca aceasta creștere economică să continue, trebuie facă o schimbare de 180 de grade în relația cu mediul de afaceri. Guvernul trebuie să își facă un aliat din mediul de afaceri corect în lupta anti-evaziune. Firmele care își plătesc corect taxele, cu siguranța doresc și ele ca evaziunea să fie redusă, pentru că evazioniștii le fac concurență neloială.", scrie Ioana Petrescu.

Citeşte şi: Tudose a făcut ANUNŢUL: Ce pregăteşte Guvernul în această toamnă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.