Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru al Justiției, atac fără precedent: Tudorel Toader, comparat cu Ceaușescu

Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, lansează un atac dur împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Pe blogul personal, acesta critică metodele lui Toader de „a se implica pe șantierele necesare justiției”, comparându-le cu cele ale fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

„Nu aș vrea să fac, la rândul meu, o injustețe și să nu apreciez hotărârea ministrului de a se implica în continuare pe aceste șantiere necesare justiției. Dar să o facă strict unde trebuie! Să nu facă precum Ceaușescu, care, în loc să ridice câteva blocuri în locul celor dărâmate la cutremur, a demolat jumătate din centrul vechi al Bucureștiului ca să-și ridice Casa Poporului, actualul Palat al Parlamentului!", a notează Predoiu.

Grindeanu intervine în scandalul provocat de legea salarizării: 'Ne-o asumăm...'

Fostul ministru al Justiției mai spune că este o greșeală intrarea acum în arhiva SIPA, lucru care "va crea suspiciuni, poate chiar vulnerabilitatea unor scurgeri reale sau doar pretinse de informaţii".

Grindeanu vorbește deschis despre remaniere: 'Există ministere unde ritmul poate să fie mai lent'

„Intrarea acum în Arhivă, într-un context politic tensionat, va crea suspiciuni, poate chiar vulnerabilitatea unor scurgeri reale sau doar pretinse de informaţii. Deci, dacă era just, ministrul Justiţiei ar fi recunoscut ceea ce nimeni nu pare să observe: joaca de-a arhiva vulnerabilizează sistemul judiciar, nu-l întăreşte. Dar foloseşte şi creează o falsă imagine de reformă şi de reformator ministrului, care poate începe lucrul la propria statuie”, a spus Predoiu, deputat al PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Predoiu a criticat şi „proiectul Toader de HG privind arhiva SIPA”, despre care a remarcat că a fost „vag contestat de câteva declaraţii palide ale UNJR şi CSM” şi că „nu aduce tehnic mai nimic nou faţă de cel al lui Macovei, cu excepţia componenţei comisiei şi a termenului mult mai realist, de trei ani, pentru «inventariere»”.

„Argumentul că inventarierea va elimina presupusele şantaje asupra unor magistraţi este doar teoretic şi, într-o oarecare masură, hilar, pentru că, în ipoteza nedorită şi, deocamdată, nedemonstrată, că există şantaje în sistemul judiciar, mă îndoiesc că presupuşii şantajişti se vor împiedica de inventarierea arhivei în următorii trei ani, ba poate chiar vor profita de ea. Repet, (...) proiectul Toader de HG privind arhiva SIPA e cvasi-identic cu proiectul Macovei”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.