Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de externe, despre autonomia Ținutul Secuiesc: 'E un fel de ZID al lui Trump'

tinutul secuiesc

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a explicat, în direct la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de putere, că inițiativa legislativă cetățenească privind declararea autonomiei Ținutului Secuiesc, publicată în Monitorul Oficial, “are valoare de declarație politică”.

“Sigur, încercări de acest gen sunt mai mult ca valoare de declarație politică, chestiune afirmativă, un fel de zid al lui Trump. Adică e ceva de care se vorbește, dar până când s-ar construi așa ceva ar fi o perioadă de timp foarte lungă. Ei au mai făcut o încercare prin 2014 la Comisia Europeană, cu sprijinul Budapestei. Ce era paradoxal atunci și ce e paradoxal și acum este faptul că și atunci partidul aflat la guvernare cu UDMR n-a avut nicio problemă că UDMR dădea în judecată guvernul în care participa. Va fi interesat de văzut de unde își iau semnăturile. Este o discuție răsuflată sub aspectul principial”, a spus fostul ministru de Externe.

Citește și: Întâlnire IMPORTANTĂ pentru Laura Codruța Kovesi: Încă un ambasador DĂ ORDINE pentru DNA

Cristian Diaconescu a vorbit și despre relațiile dintre România și Ungaria. Acesta a susținut câ niciuna dintre cele două părți nu dorește stabilizarea acestor relații.

“Este clar că cele două părți, în momentul în care au vrut să încheie tratatul, nu au vrut un instrument prin care să se stabilizeze relațiile. Am încheiat un tratat între două state ca să arătăm occidentalilor că suntem cuminți. Nu e obligatoriu să fii ipocrit, pentru că decontezi peste ani. Nu există substanță la astfel de revendicări”, a conchis Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.