Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Externe: Diplomația publică a României trebuie regândită

romania nato

Cetăţenii din SUA şi Canada sunt de acord cu suportul militar acordat aliaţilor din NATO, spre deosebire de europeni, care ar prefera ca ţările lor să nu se implice în conflicte militare externe. Această realitate îl face pe Mircea Geoană, fost ministru de Externe în Guvernul Năstase şi fost ambasador al României în SUA, să declare că "diplomația publică a României trebuie regândită și relansată neîntârziat".

"Dacă Rusia ar intra într-un conflict militar serios cu una dintre ţările învecinate care este aliat al nostru în NATO, credeţi că ţara nostră ar trebui să folosească forţa militară pentru a apăra acea ţară?" Este întrebarea la care majoritatea cetăţenilor din ţări precum Germania, Franţa sau Italia răspund cu "NU", potrivit sondajului PEW lansat recent la Institutul Brookings din Washington. În schimb, solidaritatea cu aliaţii din NATO este la cote mai bune în SUA, Canada, Marea Britanie şi Polonia.

"Un sondaj care trebuie să ne dea de gândit: sprijinul public pentru sacrosantul articol V al Tratatului NATO este în suferință în multe state europene. SUA și Canada sunt mai apropiate de aliații de dincolo de Atlantic decât europenii înșiși. Diplomația publică a României trebuie regândită și relansată neîntârziat, până când efectele economice și strategice ale unei reputații în suferință nu vor deveni de negestionat", afirmă Mircea Geoană, într-un comentariu pe marginea sondajului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.