Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de externe, după ce Șoșoaca a propus anexarea prin lege a unor teritorii din Ucraina: 'În realitate e o manipulare'

captura youtube
Diana Sosoaca

După ce senatoarea Diana Șoșoacă a depus o propunere legislativă privind anexarea unor teritorii din Ucraina care au aparținut în trecut României, fostul ministru de externe Adrian Cioroianu afirmă că este vorba despre o manipulare menită să facă jocurile propagandei ruse.

"Genul acesta de propunere pe care o face evident că va fi îmbrățișată de propaganda pro-rusă ca să arate că, iată, sunt și în alte țări opinii consensuale care cer Ucrainei să renunțe la anumite teritorii. Astfel de fantasme ... și momentul e nepotrivit, și propunerea e nepotrivită, și persoana care o face e nepotrivită, așa încât avem toate condițiile pentru un mare eșec al acestei propuneri.

Acesta e secretul fake news, că pleacă de la lucruri reale, li se da o conotație ticăloasă și se produce manipularea. Astfel de propuneri pot să atragă atenția, mai ales că dau impresia că vor îndrepta cine știe ce injustiție istorică. În realitate e o manipulare.

Cu cât mai mulți oameni explică asta - la nivel de școală, media - cu atât vom educa cetățenii în ideea de a fi mai precauți, și a nu muscă astfel de momeli, care de fapt fac propagarea unui stat care a provocat un război, pe nume Rusia", a declarat Adrian Cioroianu, la Digi24.

Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă, președintele partidului S.O.S România, a depus luni, 20 martie, la Senat, propunerea legislativă intitulată „Lege pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, pentru introducerea acesteia în procedură legislativă. Textul proiectului, AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.