Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de finanţe, acuzaţii dure pentru Ponta: Bugetul pe 2015 este plagiat

ialomitianu_01_6c3749e135

Deputatul Gheorghe Ialomitianu (PDL) a declarat, vineri, în timpul sedintei plenului reunit al Parlamentului, ca bugetul propus de Guvernul Ponta pentru anul 2015 este 'identic cu cel din 2014, deci este plagiat'.

Fostul ministru de finante a adaugat ca Guvernul avea obligativitatea, potrivit prevederilor legii nr. 69/2010, sa elaboreze si Strategia fiscal-bugetara, nu numai proiectul de buget pe anul 2015.
'Este pentru prima data când, în Parlament, se dezbate un buget cu încalcarea legii. Potrivit legii 69/2010, Guvernul era obligat sa elaboreze Strategia fiscal-bugetara. Este un document de putere publica, dar eu cred ca Guvernul are o scuza, pentru ca acest Guvern va fi pe o perioada de trei luni, ca asa arata si bugetul. Si atunci, sigur ca nu s-au mai chinuit sa elaboreze si strategia. Este un buget fara viziune economica, un buget cârpit cu niste promisiuni electorale pentru supravietuire. Bugetul de stat pe 2015 este identic cu cel din 2014, deci este plagiat', a spus deputatul Gheorghe Ialomitianu.
Potrivit democrat-liberalului, prin bugetul propus pentru anul viitor, 'România este condamnata la o crestere economica modesta, iar românii vor deveni tot mai saraci'.
'Sumele înscrise în buget sunt numai pe hârtie si putem dovedi acest lucru prin executia bugetara din 2013 si 2014. (...) Comisia Europeana a spus un lucru clar: s-a redus cresterea economica în 2014 fata de 2013, de la 3,5% la 2%, iar cauza principala a fost taierea investitiilor si sacrificarea locurilor de munca în sectorul bugetar. Va laudati cu negocierile cu FMI si CE, dar aceste organisme nu au încredere în Guvernul Ponta. (...) Singura preocupare a acestui Guvern a fost sa taie investitiile publice, toate rectificarile bugetare au fost negative', a mai spus Ialomitianu.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.