Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru de Finanţe, calcule DEVASTATOARE pentru ministrul Muncii: 'Promitea că va curge lapte şi miere...'

economica.net
calcule finante

Fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, Ioana Petrescu a publicat recent o analiză pe pagina ei de Facebook, analiză prin care dovedeşte, spune ea, că salariile nu vor creşte pe cât au anunţat guvernanţii. Petrescu susţine că inflaţia va tăia mare parte din creşterea de 4% a salariilor.

Citeşte şi: RĂZBOI pe averea unui apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu. 400 de procese, deschise pentru împărţirea banilor

"Cu doar cateva luni in urma, doamna ministru al muncii promitea ca va curge lapte si miere si ca salariile vor creste spectaculos. Bineinteles, intentionat sau nu, doamna ministru omitea atunci sa precizeze ca NU vorbeste despre banii cu care vor ramane salariatii dupa plata taxelor si impozitelor.
Hai sa vedem exact, pe cifre, cât de mare va fi creșterea salarială:
La 1 Ianuarie, vor creste salariile brute la stat cu 25%, însă asigurările sociale vor trece in sarcina angajatului si, ca atare, salariul net va creste la stat cu doar 4%.
Am putea spune ca e bine si asa, atat timp cat vorbim de o marire a veniturilor. Insa, ceea ce omite actuala guvernare, si de aceasta data, sa spuna este ca salariatii nu vor resimti nici macar cresterea de 4% a salariilor. Si asta, pentru ca anul viitor inflatia va fi de 3,1 %, conform prognozei realizate de Guvern in proiectul de buget pentru anul 2018. Asadar, din marirea veniturilor nete cu 4% , daca luam in considerare cresterea preturilor, angajatii de la stat vor ramane in buzunar cu DOAR 0,9% mai mult decat anul acesta.
Situația e si mai tragica in mediul privat. Patronii nu pot fi obligati sa crească brutul pentru a compensa creșterea asigurărilor sociale plătite de angajat, asa ca este posibil ca unii angajați sa vadă de la 1 ianuarie ca veniturile lor nete sunt mai mici. Evident, pe cei care vor fi in aceasta situatie, inflatia ii va afecta si mai tare.
Cam asa arata de fapt maririle de salarii anuntate de actualul Guvern cu surle si trambite la inceputul anului.", scrie fostul ministru.

Citeşte şi: Inaugurarea celei mai aşteptate autostrăzi, BLOCATĂ. Motivul HALUCINANT invocat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.