Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PSD al Justiţiei, despre ordonanţa lui Tudorel Toader: 'Trădare să fie, dacă o cer interesele, dar s-o stim si noi!'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministerul Justiţiei a trimis vineri la CSM, pentru aviz consultativ, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei. Principalele modificări vizează amânarea reducerii la 20 de ani a vechimii necesare pentru pensionare, reintroducerea ministrului Justiţiei ca titular al acţiunii disciplinare şi modificarea răspunderii magistraţilor. După reacţiile social-democraţilor Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae, un alt lider PSD îşi exprimă nemulţumirea faţă de proiectul de act normativ. Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Ponta, afirmă că la mijloc ar putea fi o trădare.

CITEȘTE ȘI: NU mai consumaţi aceste legume crude! Sunt TOXICE

"Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimic!

Ma aflu joi in fata studentilor Facultatii de drept din cadrul Universitatii 1 Decembrie din Alba Iulia sa povestim despre cum si-ar putea alege mai bine drumul profesional pe care sa paseasca in viata.

Le vorbesc cu pasiune despre vocatie, despre judecatori, procurori si avocati, despre apararea sau incalcarea unor drepturi fundamentale, in fine, despre ceea ce pare sa tina treaza atentia opiniei publice de multi ani: justitia!

Le explic ca sunt contemporani cu un moment fundamental in istoria organizarii sistemul judiciar din Romania, ca au fost deja publicate in Monitorul Oficial doua dintre legile justitiei, iar a treia va fi promulgata in scurt timp de Presedintele Romaniei.

Nu apuc bine sa revin in Parlament si Administratia Prezidentiala emite comunicatul mult asteptat, iar ultima lege merge la publicare.

Pun mana pe telefon si sun citiva colegi parlamentari si fosti colegi magistrati sa ii invit sa sarbatorim cel mai lung proces de dezbatere a unui pachet de legi, pornit de CSM la 5 noiembrie 2015 prin trimiterea catre Ministerul Justitiei a rezultatului unui lung sir de dezbateri profesionale in rindul corpului magistratilor.

Ma indrept catre un loc de reflectie dedicat juristilor si astept musterii sa citim diferit acelasi text de lege, un vechi exercitiu din facultate.

Sunt însă repede pus in fata unei dileme cu privire la textele de supus criticii, caci un Breaking news ne arata ca viata bate filmul: Guvernul pregateste o OUG pe legile justitiei!

Trag o injuratura si imi spun ca in tara asta nici macar minunile nu mai tin trei zile.

Curiozitatea profesionala ma face sa trec peste orgoliul de a nu fi fost consultat cu privire la aceasta intentie, nu din perspectiva istorica, trecatoare, a detinerii unui portofoliu guvernamental, ci din cea contemporana de membru al mai multor comitete si comitii, si il sun pe presedintele uneia dintre ele, folosind o formula de lucru consacrata in cadrul acesteia: textul, dati-mi textul!

Nu am frate nici un text, aud de la celalat capat al firului!

Imi zic ca e vineri seara, am prins omul intr-o pasa mai putin buna, asa ca nu ma dau batut si apelez la unul din dintre cei mai buni juristi din Senat, sef si el!

Auzi, tu glumesti cu mine!? Aud, dar nu imi vine sa cred si ma gindesc ca eu sunt cel obosit, care ar trebui sa mearga la culcare!

Gândindu-mă la Caragiale...eu merg si mai departe si zic: trădare să fie, dacă o cer interesele, dar s-o stim si noi!", scrie Cazanciuc pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Porți bijuterii de aur zilnic? Avertismentul Comisiei Europene asupra PERICOLULUI ascuns din acest metal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.