Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PSD, către Executiv: Președinția României la Consiliului UE nu este a unui guvern

negrescu

Fostul ministru pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a urat României succes pe perioada exercitării președinției Consiliului UE, într-un mesaj pe Facebook în care a menționat că au existat „propuneri care riscau să afecteze imaginea țării noastre”.

„Președinția Consiliului UE nu este un simplu exercițiu de imagine. În urmă cu o lună am tras un semnal de alarmă. Fără scandal, fără mize personale, cu diplomație, constructiv. Unii au înțeles, alții s-au făcut că nu au înțeles, eu sunt însă convins că am făcut ce trebuie pentru a sprijini parcursul european al României și mai ales am arătat că există și oameni cu principii care se pot opune unor propuneri care riscau să afecteze imaginea țării noastre”, a scris Negrescu pe Facebook.

„Pentru a avea o Președinție la Consiliul UE de succes avem nevoie să arătăm că suntem capabili să generăm consens la nivelul Uniunii Europene. Partenerii europeni de asemenea sunt alături de noi în acest demers mai ales dacă nu dăm curs discursului populist anti-european, dacă nu vom folosi politicianist acest moment și dacă vom știi, așa cum s-a tot repetat, să clădim coeziunea la noi în țară”, a adăugat el.

Fostul ministru a spus că președinția României la Consiliului Uniunii Europene nu este a unui guvern sau a unui ministru.

„România poate fi mai puternică în Uniunea Europeană respectând valorile, cutumele și tradițiile europene, fiind de fapt fidelă propriei sale identități pro-europene. Pe parcursul procesului de pregătire am implicat sute de experți și mii de persoane din toată țara cu ocazia consultărilor cetățenești. Sunt absolut convins că toți sunt dispuși să ajute ca acest mandat să fie unul de succes pentru România. Rămân fidel crezului meu că Președinția României la Consiliului Uniunii Europene nu este a unui guvern sau a unui ministru. Este a fiecărui român. Sper ca toate energiile pozitive din societate să fie folosite pentru reușita #RO2019EU. Mult succes România!”, a mai scris Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.