Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ministru PSD susține că Ludovic Orban a comis o GAFĂ monumentală: a BLOCAT Guvernul

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Fostul ministru al Educației, senatorul PSD Liviu Pop, susține că premierul Ludovic Orban a comis o gafă foarte mare în momentul în care a ales să facă prima dată restructurarea Guvernului, asta pentru că acum nu mai poate să facă rectificarea bugetară. Pop arată că, în acest moment, la Guvern este un blocaj total și mai multe domenii esențiale rămân fără bani.

Citește și: BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR

”Guvernul Orban s-a blocat în propria-i incompetență. A refuzat să asculte sfatul profesioniștilor din PSD și în loc să facă întâi rectificarea și apoi reorganizarea, Orban a făcut mai întâi reorganizarea iar acum nu mai poate face rectificarea. Domeniile sensibile rămân fără bani (Sănătate, Educație, Energie) în timp ce banii zac necheltuiți la alte ministere.

Guvernul Orban se afundă-n propriile prostii și oamenii suferă. 
Incompetența arogantă și lipsa de experiență l-au făcut pe premierul lui Iohannis să dispună prin HG reorganizarea ministerelor înainte să facă rectificarea bugetară, deși fusese avertizat ( inclusiv de secretarul general al guvernului Dăncilă, judecătorul Toni Greblă) că este o greșeală.
Consecința este că timp de 30 de zile, potrivit legii, actele normative privind restructurarea, inclusiv cele privind înființarea/organizarea noilor ministere, comasările, transferul de patrimonii de la un minister la altul, trebuie să stea în transparență, perioadă în care actualii guvernanți stau și așteaptă...
La multe dintre noile ministere nu s-a redactat încă nici măcar proiectul de hotărâre de guvern privind înființarea/organizarea.
Până la finalizarea acestui proces legislativ obligatoriu, care va dura până pe la mijlocul lunii decembrie, nu se poate face rectificarea bugetară. Asta înseamnă că nu se pot aloca resurse financiare între ministere, și cheltuieli curente, inclusiv salariile riscă să rămână neplătite. 
Astfel, în momentul de față, dintr-o gafă incredibilă, mai multe domenii critice nu pot dispune de fondurile care zac necheltuite la celelalte ministere.”, scrie Liviu Pop.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.