Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost ofiter SRI explica Operatiunea Tigaia din PSD: Prajeste-i pe pedelisti!

Fostul ofiter SRI Daniel Savu, senator de Prahova, explica 'Operatiunea Tigaia' din PSD, dupa ce informatii despre aceasta au aparut in dosarul deputatului Sebastian Ghita, si el considerat un 'om al serviciilor'.

DNA arată că nu mai puțin de aprox. 300.000 lei au fost folosiți pentru achiziționarea de pe piața neagră a unor TIGĂI pentru a cumpăra voturile cetatenilor la alegerile paralmentare din Prahova, unde au candidat atat Savu cat si Ghita. Deci tigaile au fost cumparate de amandoi.

Savu explica faptul ca tigaile au fost cumparate perfect legal, si nu incalca nici normele privind materialele electorale, avand o valoare sub 10 lei fara TVA. Astfel tigaile au fost un artificiu de campanie electorala care se potrivea perfect cu sloganul 'Prajeste-i pe pedelisti!'.

content-image

sursa foto: ph-online.ro

"Principala problemă a cetăţenilor la momentul respectiv, devenită temă de dezbatere şi la nivel naţional, a fost tăierea nejustificată a salariilor şi pensiilor de către guvernarea PDL. Efectele acestei măsuri erau puternic resimţite la finalul anului 2012, alegătorii fiind direct interesaţi când se va repara această nedreptate. Din acest motiv, subiectul a devenit şi în Prahova temă de campanie la alegerile parlamentare din 2012. Sloganul ales a fost “Arde-i pe pedelişti!”, iar tigăile au reprezentat obiectul de propagandă electorală ales de noi (legea ne-a permis să avem această opţiune). Distribuţia către alegători s-a făcut inclusiv în colegiul unde am candidat, conform alin.5 din art.55 al OUG 67/2012, publicat mai sus", a scris Daniel Savu pe blogul personal.

content-image

content-image

Senatorul PSD se intreaba de ce el apare intr-un referat al procurorilor si nu exista o ancheta si in cazul Robertei Anastase, deputat de Prahova, careia Gabriel Sandu a declarat ca i-a dat 500.000 de euro, bani pentru campanie. Savu avertizeaza ca se va adresa Comisiei de control a SRI in cazul in care nu va vedea o abordare egala a institutiilor fata de toti candidatii si o transparenta din partea acestora privind cheltuielile de campanie

"Dacă eu, ca politician şi senator, care nu am niciun fel de afaceri, deci nici probleme de corupţie, mi-am strâns bani timp de 4 ani ca să pot participa în mod decent la o campanie electorală, apar în acest context într-un referat al procurorilor, mă întreb ce s-a întâmplat cu cei 500.000 euro pe care Gabriel Sandu a declarat că i-a dat Robertei Anastase pentru campania electorală din Prahova, din care 400.000 euro cash. De ce procurorii nu sunt interesaţi şi de acest aspect? Unde este tratamentul echidistant al procurorilor?

Aştept o transparenţă similară din partea tuturor candidaţilor care au participat la alegerile din 2012, precum şi o atenţie cel puţin egală a instituţiilor statului. În caz contrar, voi considera că este vorba despre un interes politic al procurorilor şi îl voi trata ca atare, cu o nouă serie de întrebări, pe care sunt gata să le adresez inclusiv în Comisia parlamentară de control a SRI, din care fac parte !", conchide Savu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.