Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Mocanu: Fac un apel la rațiune pentru foștii mei colegi din PSD

victor mocanu

Ca fost parlamentar PSD, actualmente independent, ceea ce se petrece în acest moment la vârful Partidului Social Democrat nu are cum să mă lase indiferent, transmite senatorul independent, Victor Mocanu, printr-un comunicat de presă.

Mă refer la uriașul scandal declanșat de condamnarea la închisoare a președintelui PSD, Liviu Dragnea. În urma hotărârii instanței, hotărâre care i-a lăsat pe social-democrați într-un offside clar, Liviu Dragnea, care, anterior, se declara susținătorul numărul unu al retragerii celor cu probleme în instanță din funcțiile politice de conducere, a decis că această reformă pe care a promovat-o nu i se poate aplica și lui însuși. Prin urmare, după ce și-a sunat susținătorii și i-a obligat să-l ajute, a decis să rămână în funcția de președinte al PSD. Una dintre puținele voci care au reacționat firesc în urma condamnării lui Dragnea i-a aparținut președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Acesta i-a cerut civilizat lui Dragnea să respecte principiile pe care chiar el le impusese în partid și să se retragă din conducerea PSD. Urmarea? Dragnea și-a adus aminte de teribila temă comunistă a ”dușmanului” și a convocat structurile centrale ale PSD, probabil pentru a-l pedepsi ”exemplar” pe Valeriu Zgonea.

Este inadmisibil ce se întâmplă. Ipocrizia acestui provincial ajuns prin mijloace oculte pe cel mai înalt scaun din PSD i-a provocat un atât de grav rău de înălțime, încât a a ajuns să clameze că retrăgându-se ar face rău partidului!

Cu voia dumneavoastră, vreau să fac o comparație între situația lui Liviu Dragnea și cazul celui care vă vorbește. Având în vedere că există pe rolul instanței o speță administrativă care mă privește, am decis să pun în aplicare principiile ”reformei Dragnea” și să-mi dau demisia din toate funcțiile de conducere din PSD. Liviu Dragnea, coautor și mare susținător al ”reformei”, a hotărât că lui nu i se poate aplica ceea ce el a inventat. În cazul meu, am toate motivele să cred că instanța mă va declara nevinovat. Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, repet, definitiv, la doi ani de inchisoare.

Ce ne spune tuturor această comparație? Că trăim într-o țară în care șeful celui mai puternic partid politic face reguli bune de ochii lumii, pe care le aplică doar liderii teritoriali, reguli care însă nu sunt aplicabile și liderului maxim. Așa protejați Partidul Social Democrat, domnule Dragnea? Așa îl ajutați să câștige alegerile într-o țară ai cărei alegători au demonstrat că vor să nu mai fie prostiți?

Fac un apel la ratiune pentru fostii mei colegi din PSD. Îi îndemn să nu riște un dezastru electoral la alegerile locale și parlamentare. O măsea stricată trebuie scoasă și aruncată, chiar daca aceasta este măseaua de minte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.