Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost polițist, acuzat că ar fi condus o escrocherie uriașă, cu lingouri de aur și bani falși

sursa: Bild: Pratschner Sophie, Krone KREATIV
Român, la tribunal, în Austria

O bandă de escroci români era cât pe ce să fure 110.000 de euro de la un om de afaceri. Unul dintre membrii acuzați ai bandei, un fost polițist român de 50 de ani, susține că nu a fost vorba despre nicio escrocherie la mijloc, ci doar despre o confuzie.

De câțiva ani, procuratura din Viena se concentrează asupra unui grup de opt persoane care ar fi încercat să înșele un om de afaceri cu lingouri de aur.

'Se inventează nume, profesii și povești. Uneori se tipăresc chiar și cărți de vizită false', începe procurorul din Viena să le explice juraților despre așa-numitele 'afaceri' ale acestei bande.

Escrocii români au schimbat plicul cu 110.00 de euro cu unul cu bancnote false

 

Bărbații s-au întâlnit în repetate rânduri prin toată Europa, prezentând victimei chiar și aurul. În cele din urmă, s-au întâlnit în Austria pentru a efectua o tranzacție în valoare de 110.000 de euro. 'A fost o pură întâmplare că aceasta a ieșit la iveală în cele din urmă în Viena', a declarat procurorul general. Pentru că, atunci când escrocii au pretins să renumere banii, au schimbat plicul. Aceștia i-au dat înapoi omului de afaceri bani falși. Cu toate acestea, asistentul victimei a observat acest lucru.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani, care se află acum în fața tribunalului provincial din Viena, ar fi făcut parte din banda de escroci. Cu toate acestea, avocatul său a găsit cuvinte clare după pledoaria procurorului: 'Am aflat acum că este vorba despre o escrocherie, numai că clientul meu nu a fost implicat'. El doar se aflase în apropierea locului infracțiunii, iar identificarea de către martori și complici ar fi o confuzie, potrivit Krone.

Fostul polițist se apără: 'Nu am luat niciodată parte la așa ceva'

 

'Sunt complet nevinovat. Nu am luat niciodată parte la așa ceva', s-a apărat românul de 50 de ani în fața Curții. În România,  bărbatul a absolvit o școală de poliție și a lucrat și ca funcționar public. A renunțat la facultatea de drept, dar a absolvit cu succes un curs de management. El nu vrea să audă nimic despre implicarea în astfel de escrocherii: 'Sunt complet nevinovat. Nu am fost niciodată implicat în așa ceva'.

Trei membri ai bandei au fost deja condamnați la Viena. Aceștia urmează, de asemenea, să depună mărturie în actualul proces împotriva bărbatului de 50 de ani. Potrivit procurorului, ceilalți presupuși complici se află în România sau nu pot fi găsiți. Deoarece victima nu s-a prezentat, procesul a trebuit să fie amânat.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.