Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost portar al Stelei, condamnat la închisoare în Belarus - Pedeapsa primită de Vasili Hamutovski

hamutovski

Vasili Hamutovski, 44 de ani, fostul portar al lui FCSB, reținut sâmbătă de poliție la Minsk, a fost condamnat pentru că „a trimis pe canalul de Telegram materiale considerate extremiste în Belarus.”

Sâmbătă, Vasili Hamutovski a fost arestat de polițiști chiar în parcarea din fața blocului în care locuiește la Minsk. Încătușat, împins în mașină și dus la închisoarea Okrestina, notează gsp.ro.

Nici apropiații nu știau motivul reținerii sale. Fostul portar al lui FCSB și al naționalei Belarusului se întorsese de două luni în țara sa, pentru a se opera după o accidentare suferită la un antrenament.

„Nu bănuia că vizita de la Minsk s-ar putea încheia așa prost pentru el. Era foarte liniștit. Urma să se alăture clubului în curând”, a declarat Oleg Dulub, antrenorul lui FC Lvov. Și Hamu era sub contract cu clubul ucrainean, pe care îl părăsise la începutul primăverii, după invazia armatei ruse, refugiindu-se pentru o perioadă la București.

„Probabil că luni va apărea în fața tribunalului”, a spus duminică fratele său, Iuri, pentru playsport.ro. Așa s-a întâmplat. Risca până la 3 ani de închisoare.

Astăzi, Vasili a fost judecat și condamnat la 13 zile de închisoare, a anunțat Tribuna.com. Potrivit site-ul bielorus, motivul invocat de instanță a fost că „a trimis pe canalul de Telegram materiale considerate extremiste în Belarus.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.