Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost președinte al Casei de Pensii aruncă bomba. Sunt vizați cei care lucrează după ce se pensionează

e-juridic.manager.ro
pensie-pensii-pensionar

Românii care lucrează după ce se pensionează nu primesc puncte de stabilitate. Este anunțul făcut de fostul președinte al Casei Naționale de Pensii. Doina Pârcălabu avertizează seniorii că nu sunt bani pentru viitoarele majorări.

„Așa cum e scris textul de lege, cei care au lucrat după momentul în care au primit prima decizie de pensie nu vor fi luate acele perioade în calcul la determinarea punctajului suplimentar pentru puncte de stabilitate.

Sumele încasate ca venituri salariale constituie motiv de recalculare a pensiei... acel surplus ca să spun așa. O explicație pe care eu o găsesc este și aceea de a stimula rămânerea în activitate înainte de a lua decizia să te pensionezi plecând și de la acest beneficiu”, a spus Doina Pârcălabu, la Realitatea Plus.

„Nu e posibilă o altă majorare a pensiilor în afara recalculării din septembrie”

Întrebată dacă vede posibilă o altă majorare anul acesta în afară de recalcularea din septembrie și de creșterea pragului de impozitare care oricum vizează o anumită categorie, aceasta a răspuns:

„Eu cred că nu este o temă care poate să fie luată în discuție. Să se facă recalcularea, să vedem în ce măsură acele inechități sunt eliminate și abia după să lăsăm sistemul să se așeze, legea să-și producă efectele în totalitatea ei și abia după aceea, după regula generală, se vor face majorări de pensii pentru că în legea 360 este indicată regula generală și atunci pensionarii pot să-și facă calcule și să putem să invocam acel principiu după care funcționeaza legea sistemului public”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.