Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost preşedinte al Colegiului Medicilor, condamnat definitiv

Un fost preşedinte al Colegiului Medicilor a fost condamnat definitiv. Vasile Astărăstoae a primit un de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în dosarul în care era acuzat că s-a angajat pe sine însuși într-un proiect european.

Iniţial, Vasile Astărăstoae a fost condamnat, în 26 martie, de Judecătoria Iaşi la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, dar a contestat decizia instanţei.

Citeşte şi: Ce spune Dacian Cioloş despre plagiatul lui Petre Tobă: 'Vă promit'

Curtea de Apel Iaşi a decis să-i admită apelul fostului președinte al Colegiului Medicilor şi să-i reducă pedeapsa la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Fost preşedinte al Colegiului Medicilor din România şi fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", din Iaşi, profesorul doctor Vasile Astărăstoae, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, în aprilie 2014, pentru conflict de interese.

Procurorii precizează, în rechizitoriu, că acesta s-ar fi angajat pe sine însuşi în proiectul european "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale" câştigat şi implementat în 2010 de Institutul de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era, la vremea respectivă, profesorul Vasile Astărăstoae, conform Mediafax.

Citeşte şi: Sorin Oprescu a fost operat la plămâni

La sfârşitul lunii martie, Vasile Astărăstoae și-a dat demisia din func?ia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, funcţie pe care o ocupa din 2007, el motivând că a luat decizia ca urmare a sentinţei Judecătoriei Iaşi, care l-a condamnat la un an ?i ?ase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. În februarie 2015, Astărăstoae a anunţat că demisionează din funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Citeşte şi: Premierul Cioloş a fost prezent la comandamentul de iarnă al MAI: 'Mare atenţie'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.