Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost preşedinte al Federaţiei Ungare de Nataţie, pus sub acuzație pentru instigare la crimă

judecator justitie

Tamas Gyarfas, om de afaceri şi fost preşedinte al Federaţiei Ungare de Nataţie (MUSZ), for cu mari performanţe mondiale şi olimpice, a fost inculpat, marţi, pentru că ar fi comandat asasinarea unui rival, în 1998, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

Gyarfas, preşedinte al MUSZ între 1993 şi 2006 şi membru al Comitetului Executiv al federaţiei internaţionale (FINA) până în 2017, a fost inculpat pentru insitigare la omor cu premeditare de parchetul din Budapesta.

Citește și: Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu reacționează! ‘O să avem o nouă abordare’

El ar fi comandat asasinarea lui Janos Fenyo, un om de afaceri concurent, în 1998. Acesta a fost ucis în plină stradă, cu o rafală de armă automată, în timp ce aştepta la semafor, în centrul Budapestei.

În vârstă de 70 de ani, Gyarfas a fost reţinut în aprilie 2018 în acest caz şi plasat sub strict control judiciar.

Potrivit parchetului, Gyarfas a angajat în septembrie 2017 un prim asasin, dar acesta nu şi-a dus misiunea la îndeplinire.

Apoi, fostul preşedinte al MUSZ a contactat un intermediar, pe Tamas Portik, care l-a angajat pe slovacul Jozef Rohac să comită omorul, potrivit agenţiei DPA.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’

Rohac l-a lichidat pe Fenyo, dar a fost prins de autorităţi şi condamnat, în 2017, la închisoare pe viaţă, şi pentru alte crime. Şi Portik a fost condamnat, la 13 ani de închisoare, dar Gyarfas nu a fost cercetat în acest caz.

Ancheta a fost reluată în 2017, după ce autorităţile au intrat în posesia înregistrărilor unor convorbiri ale lui Portik, care au dus la Gyarfas.

Tamas Gyarfas a fost nevoit să demisioneze de la conducerea federaţiei ungare în 2003, după ce înotătoarea Katinka Hosszu, campioana olimpică, l-a acuzat de conducere autoritară a forului, de faptul că nu le plăteşte primele sportivilor şi pentru că nu le asigură bune condiţii de antrenament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.