Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte georgian Saakașvili: Ucraina trebuie să ia Transnistria. E o chestiune de 2-3 zile

kommersant.ru
Mihail Saakasvili

Armata ucraineană ar trebui să intre în Transnistria, pentru a asigura integritatea teritorială a Moldovei și, drept urmare, a forma precedente pentru Georgia. Declarațiile sunt făcute de fostul lider de la Tbilisi, Mihail Saakașvili, el declarând că o asemenea operațiune ar putea avea loc până la sfârșitul anului. Conform lui, armata rusă care staționează în stânga Nistrului nu va putea fi aprovizionată de Rusia pentru mult timp. În context, el face referire la ofensiva ucraineană în Ucraina, informează Realitatea.md.

„Una dintre următoarele ținte necesare Forțelor Armate ale Ucrainei este Transnistria. Ucraina este pur și simplu obligată să înlăture această amenințare la granițele sale. Luarea Transnistriei este o chestiune de 2-3 zile pentru armata ucraineană. Asta va reda integritatea teritorială a Moldovei și va crea un precedent pentru Georgia. Operațiunea Transnistria va fi realizată până la sfârșitul anului”, declară el.

Saakașvili oferă și recomandări conducerii țării moldovenești. El vrea ca administrația de la Chișinău să înceapă imediat dialogul cu Kievul referitor la subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.