Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost președinte riscă 7 ani de închisoare (Ecuador)

judecator justitie

Procurorul general al Ecuadorului, Diana Salazar, a cerut joi o pedeapsă de şapte ani de închisoare contra fostului preşedinte Rafael Correa, judecat în contumacie la Quito pentru corupţie, transmite AFP, scrie Agerpres.

Salazar i-a solicitat tribunalului din cadrul Curţii Naţionale de Justiţie ''pedeapsa maximă prevăzută pentru delictul de corupţie şi considerată ca agravantă, pentru Rafael C., în calitate de autor indirect, şi pentru alţi funcţionari şi oameni de afaceri, în calitate de autori direcţi'', a declarat Parchetul General ecuadorian pe Twitter.

Fostul şef al statului ecuadorian din perioada 2007-2017 şi alţi 19 inculpaţi, printre care fostul vicepreşedinte Jorge Glas, riscă pedepse cuprinse între cinci şi şapte ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Jorge Glas efectuează deja o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru luare de mită de la compania braziliană Odebrecht.

Toţi inculpaţii sunt acuzaţi de corupţie pentru primirea a circa 7 milioane de dolari din partea unor companii în schimbul unei poziţii favorabile pe pieţele publice.

''A fost creată o structură pentru luare de mită în schimbul contractelor. S-a ajuns la concluzia că fostul preşedinte Rafael Correa Delgado era la vârful acestei structuri'', a declarat Diana Salazar. Ea a precizat că va solicita şi despăgubiri de stat în valoare totală de 1 miliard de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.