Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compozitorul imnului fostului PDL, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

wowbiz.ro
Mircea Rusu

Mircea Rus, fost primar al comunei mureşene Band, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Iaşi pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de Iulian Trofin, director al unei societăţi comerciale, acuzat de dare de mită şi spălare de bani.

Citeşte şi: Tudose, prima REACŢIE după întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi Banca Mondială

Potrivit unui comunicat al DNA, faptele au fost săvârşite în vara anului 2008, când Mircea Rus (fost Rusu) ocupa funcţia de primar. 

"Inculpatul Rus Mircea, în calitate de primar şi ordonator de credite al comunei Band, judeţul Mureş, la diferite intervale de timp, a acceptat de la inculpatul Trofin Iulian, director al unei societăţi comerciale, promisiunea remiterii cu titlu de mită a sumei de 800.000 lei, în scopul atribuirii şi derulării în bune condiţii a unui contract de execuţie lucrări în valoare de 8.379.088,51 lei către o altă societate comercială de la care inculpatul Trofin Iulian urma să subcontracteze lucrările respective", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate pe 23 septembrie 2008, iar ulterior, până la data de 14 august, Mircea Rus a primit mită de la Trofin, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 de lei.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, anunţuri de ULTIM MOMENT: Când va avea loc RECTIFICAREA bugetară şi ce spune despre o DEMISIE a premierului

"Pentru a ascunde şi pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei menţionate anterior, inculpatul Rus Mircea a încheiat cu inculpatul Trofin Iulian un înscris sub semnătură privată intitulat contract de împrumut", se mai menţionează în comunicat. 

Potrivit DNA, primarul Rus a solicitat şi primit cu titlu de mită de la un administrator al unei societăţi comerciale, pe 26 iunie 2009, suma de 35.000 de lei, în scopul derulării în bune condiţii a aceluiaşi contract de lucrări. 

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Mureş.

Citeşte şi: Victor Ponta, SOMAT de un lider PSD: 'Să ne povestească despre înţelegerea sa cu Băsescu' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.