Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost primar, trimis în judecată de DNA

DNA

Procurorii DNA Suceava l-au trimis în judecată pe Maftei Tiron, la data faptei primar al comunei Frumosu, într-un dosar legat de fraudare de fonduri europene. 

El este acuzat de procurori de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, în perioada 16 aprilie 2009 - 26 noiembrie 2010, Maftei Tiron, în calitate de primar şi manager al proiectului "Creşterea capacităţii de intervenţie a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Frumosu, judeţul Suceava", finanţat din fondurile Uniunii Europene, a depus cu rea-credinţă la Oficiul de plăţi şi contractare PHARE documente oficiale falsificate prin alterarea conţinutului ori prin contrafacerea semnăturilor şi documente cu conţinut inexact.

MIȘCARE IMPORTANTĂ făcută de SUA, după puciul ratat din Turcia


Prin acest proiect, comuna Frumosu intenţiona să achiziţioneze o autospecială de pompieri, două motopompe portabile, echipamente şi 10 costume de pompieri. Scopul acestui demers infracţional a fost atribuirea contractului către o firmă "agreată' de primarul comunei Frumosu, susţin anchetatorii. 

DNA precizează că, urmare a acestei conduite infracţionale, acesta a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de peste 88.000 euro, sumă cu care Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză. 

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului penal asupra mai multor imobile ce aparţin lui Maftei Tiron. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.