Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Fost profesor de la Harvard: 'Dacă vrei să-l prinzi pe Trump, orice declarație stupidă, orice încălcare a Constituției, totul devine acceptabil'

newsweek.com
Alan Dershowitz

Fostul președinte Donald Trump nu va fi probabil arestat pentru nicio acuzație rezultată în urma percheziției la reședința sa de la Mar-a-Lago, dar chiar dacă ar fi arestat, tot nu ar exista nicio barieră legală care să îl împiedice să candideze la președinție în 2024, a declarat pentru Newsmax Alan Dershowitz, profesor emerit de la Facultatea de Drept de la Harvard și analist.

"Da, este posibil, dar nu cred că se va întâmpla", a declarat Dershowitz în cadrul emisiunii "Wake Up America" de la Newsmax, adăugând că cei care cred că o punere sub acuzare și o urmărire penală l-ar împiedica pe Trump să candideze se înșeală "amarnic".

"El poate candida la președinție chiar dacă este pus sub acuzare, condamnat și poartă cămăși cu dungi, haine de pușcărie. Constituția prevede doar patru temeiuri de descalificare pentru funcția de președinte, iar a fi condamnat pentru o infracțiune nu este unul dintre ele. Congresul nu poate schimba criteriile care sunt în Constituție pentru alegerea președintelui", a declarat Alan Dershowitz.

De asemenea, el l-a criticat pe fostul său coleg, Laurence Tribe, care a fost profesorul procurorului general Merrick Garland pe vremea când era la Facultatea de Drept de la Harvard, pentru că l-a îndemnat pe Garland, într-un interviu la CNN, să îl acuze pe Trump de tentativă de omor asupra vicepreședintelui Mike Pence pe 6 ianuarie.

"Acesta este cam cel mai stupid lucru pe care l-am auzit vreodată spunând un profesor de drept și, totuși, este lăudat pentru că, dacă vrei să-l prinzi pe Trump, orice declarație stupidă, orice încălcare a Constituției, totul devine acceptabil", a spus el.

"Trăim într-o epocă în care progresiștii și radicalii de stânga cred că se poate face orice. Poți să distrugi Constituția. Poți distruge statul de drept, atâta timp cât scopul este să-l prinzi pe Donald Trump", a spus Dershowitz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.