Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Dosarul Govor explodează în PSD. Vicepreședinte pus sub învinuire de DNA

breaking news

Vicepreşedintele PSD Andrei Dolineaschi a fost pus sub învinuire de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul preşedintelui PSD Satu Mare Mircea Govor. Dolineaschi  a fost secretar general al PSD și a condus până în octombrie filiala PSD Botoşani.

Vezi si: Dragnea, audiat la DNA în dosarul Govor

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus extinderea urmăririi penale față de suspectul:

DOLINEASCHI ANDREI, deputat în Parlamentul României şi la data faptelor secretar general al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu privire la săvârşirea a două infracțiuni de complicitate la folosirea influenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

1.1 În perioada august-octombrie 2013, inculpatul Govor Mircea Vasile în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic și vicepreședinte a Consiliului Județean Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea funcțiilor deținute, a făcut demersuri, prin intermediul suspectului Dolineaschi Andrei (secretarul general al aceluiaşi partid), pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

Procedând în această manieră, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, inculpatul Govor Mircea Vasile a urmărit să obțină/mențină protecția societăților comerciale controlate de el și familia sa din partea organelor fiscale din județul Satu Mare.

1.2 În perioada septembrie 2013-martie 2014, inculpatul Govor Mircea Vasile a procedat în aceeași manieră și în favoarea unui apropiat, în sensul că a depus diligențe pe lângă aceleaşi persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, ca acesta fie promoveze examenul pentru obținerea unui post de conducere sau de execuție în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea (instituție nou înființată), fie să obțină o funcție de conducere în cadrul A.J.F.P. Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.

Concret, ajutorul dat de suspectul Dolineaschi Andrei a constat în:

- solicitarea și obținerea unor documente cu caracter confidențial de la persoane cu funcții de decizie în cadrul ANAF ce au fost transmise ulterior inculpatului Govor Mircea Vasile,
- transmiterea solicitărilor pe care inculpatul Govor Mircea Vasile le făcea în sensul arătat mai sus, către factorii de decizie din cadrul ANAF, 
- punerea în legătură directă a inculpatului Govor Mircea Vasile cu factorii de decizie din cadrul ANAF etc.) 

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. 

Suspectului Dolineaschi Andrei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vezi si: Reactia lui Dragnea la retinerea lui Govor

DOSARUL GOVOR

Preşedintele PSD Satu Mare Mircea Govor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA pentru şanjat şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el în funcţii de conducere sau de execuţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Mircea Govor a fost ridicat miercuri de la locuinţa sa din Satu Mare şi dus la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti cu mandat, iar după mai multe ore de audieri a fost reţinut.

Vezi AICI de ce a fost reţinut Mircea Govor!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.