Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost sef CSM: Numirea Alinei Bica la DIICOT a fost una politica

alina bica

Fostul sef al CSM Oana Schmidt Haineala aminteste ca CSM a dat aviz negativ atat pentru numirea Alinei Bica la DIICOT cat si pentru numirea lui Tiberiu Nitu ca Procuror General. Ea sustine insa ca atunci cand exista consens politic, avizul CSM nu conteaza, nu este luat in seama - "puternica nuanta politica data numirilor nu a fost benefica".

"Nu am facut niciun secret ca in cazurile dnei Bica si al d-lui Nitu am votat pentru un aviz negativ. Cred ca este responsabilitatea tuturor celor implicati in "lantul" numirilor din parchete sa evalueze extrem de atent persoanele propozabile, profilul lor psihologic, background-ul profesional si sa isi asume decizia si consecintele ei.

Am auzit voci in CSM spunand ca, daca exista un consens politic asupra numirilor, avizul nostru nu conteaza. De aceea, cred ca, asa cum s-a afirmat si in ultimul raport al Comisiei Europene, puternica nuanta politica data numirilor nu a fost benefica. Eu cred ca avizele pe care noi le dam, chiar daca juridic vorbind au un caracter consultativ, sunt importante, fie si la nivel de pozitionare institutionala, de opinie profesionala venita din partea sistemului, care isi cunoaste cel mai bine oamenii, daca vreti", a declarat Oana Schmidt Haineala pentru Ziare.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.