Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost șef SIE: România este amenințată direct

Romania-si-Ucraina
Fostul șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, susține că situația din Ucraina s-ar putea extinde oricând spre România, în diferite focare de conflict. 

”Asistăm la o escaladare fără precedent a situaţiei din estul Ucrainei. Evenimentele sunt un pretext al extremei noastre îngrijorări, agresiunea militară rusă a atins un nivel inimaginabil. Incursiunea pe teritoriul suveran al Ucrainei este un exemplu inacceptabil de încălcare a înviolabilităţii graniţelor.

Pentru comunitatea internaţională devine aproape limpede că ajutoarele umanitare sunt un pretext pentru a camufla o intervenţie în interiorul Ucrainei. Dacă acest lucru se va întâmpla, consecinţele sunt incalculabile.

Din punctul nostru de vedere, escaladarea situaţiei în Ucrainei este o ameninţare indirectă la adresa României. Ce se întâmplă acum în Doneţk şi în estul Ucrainei arată ce se poate întâmpla oricând în Transnistria sau la vest de Nistru. Criza ne prinde pe picior greşit, noi ne pregătim de alegeri prezidenţiale, iar Republica Moldova se pregăteşte pentru alegeri parlamentare. În ambele cazuri, încărcătura politică e atât de mare, încât putem spune că, prin aceste alegeri se hotărăsc destinele celor doua țări. Ne trebuie o mână fermă la conducerea statului, un om care să ofere garanţia că românii, de oriunde ar fi ei, pot fi protejaţi în faţa pericolului care vine dinspre est. Conaţionalii de peste Prut au acum nevoie reală de gesturi de susţinere din partea noastră. Nu putem să ne prefacem că nu vedem pericolul în care se află acum Republica Moldova”, susține Mihai Răzvan Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.