Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost vicepreședinte PSD: Băsescu a reacţionat ca un adevărat om de stat

basescu

Întrebat despre felul în care vor fi afectate imaginea şi acţiunea preşedintelui Băsescu de arestarea fratelui său, Diaconescu, fost ministru al Justiţiei a spus că "scopul evident al întregului scandal generat în aceste zile este intenţia clanurilor politico-financiare din România de a introduce sub control politic sistemul judiciar", remarcând faptul că o cedare a sistemului judiciar va avea "consecinţe dezastruoase pentru toti".

"Terfelirea Codruţei Kovesi, procurorul-şef al DNA şi a Liviei Stanciu, preşedintele ICCJ reprezintă, în fapt, principalul scop al întregului demers vizând distrugerea independenţei justiţiei", a adăugat Diaconescu.

Diaconescu a spus că, în aceste împrejurări, preşedintele Băsescu a reacţionat constant "ca un adevărat om de stat".

"Nu este o coincidenţă faptul că în România şi Polonia spaţiul public este ocupat cu două teme similare, care pot afecta stabilitatea statelor respective. Nu este o coincidenţă faptul că se încearcă afectarea credibilităţii a doi lideri pro-occidentali si pro-americani, prim-ministrul Tusk şi preşedintele Băsescu. Este de neînţeles cum politicieni de dreapta, care se delimitează astăzi de Traian Băsescu arată ca nu înţeleg nimic din miza acestei lupte", a mai declarat Cristian Diaconescu.

Mircea Băsescu a fost dus, vineri seară, în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel de avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.