Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostă candidată AUR pentru Senat, reținută pentru delapidare: Ar fi furat banii de alocații și pensii

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Un factor poştal din Alba a fost reţinut de poliţişti, pentru delapidare şi fals intelectual, după ce şi-ar fi însuşit peste 35.000 de lei din alocaţii, pensii şi indemnizaţii care s-ar fi cuvenit unor cetăţeni din comuna Valea Lungă, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre Simona Mărginean, o fostă consilieră a primarului din Valea Lungă, fostă candidată AUR Alba pentru Senatul României.

"La data de 17 februarie 2022, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de o femeie de 42 de ani, din comuna Valea Lungă, care este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual, ambele în forma continuată. Din cercetări a rezultat că, în perioada august - decembrie 2021, femeia, în contextul exercitării atribuţiilor de serviciu, de factor poştal, şi-ar fi însuşit, pe nedrept, suma de 35.000 lei, reprezentând drepturi băneşti (indemnizaţii de handicap, alocaţii, pensii şi pensii de boală), pe care nu le-ar fi achitat unui număr total de 54 de persoane din comuna Valea Lungă", se menţionează în comunicat.

Potrivit Poliţiei, pentru a-şi acoperi faptele, femeia ar fi semnat, în fals, cupoanele şi ar fi atestat, în mod fictiv, achitarea sumelor către beneficiarii legali.

De asemenea, prin semnarea dovezilor de primire şi a proceselor verbale de înmânare, aceasta ar fi atestat, în fals, faptul că a livrat corespondenţă expediată de instituţii publice către 36 de destinatari, persoane fizice şi persoane juridice.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, anterior reţinerii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, poliţiştii au percheziţionat domiciliul femeii. Prejudiciul a fost recuperat aproape integral.

Femeia va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.