Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta conducere a FC Barcelona, anchetată pentru activităţile financiar-economice: Parchetul din Spania a preluat investigația

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Justiţia spaniolă a anunţat vineri că a deschis o anchetă privind modul în care fosta conducere a clubului de fotbal FC Barcelona a derulat activităţile financiar-economice ale grupării, după o plângere în acest sens depusă de actuala conducere, scrie L'Equipe, informează Agerpres.

Ancheta va fi coordonată de Departamentul criminalităţii economico-financiare din cadrul Parchetului spaniol şi va trebui să stabilească dacă fosta conducere a clubului poate fi urmărită penal pentru situaţia cu care se confruntă în prezent FC Barcelona.

Miercuri, FC Barcelona a depus o plângere penală alături de procurorii locali contra fostului preşedinte Josep Maria Bartomeu şi consiliului său director în urma unei investigaţii privind ''posibile nereguli'', conform unui comunicat al clubului catalan.

După ce a câştigat alegerile pentru preşedinţia Barcelonei de acum 11 luni, Joan Laporta a comandat un audit financiar şi a angajat o firmă specializată să analizeze deciziile fostei conduceri.

''Pe 1 februarie rezultatele vor fi prezentate public după o analiză financiară aprofundată care a avut scopul de a detecta posibile nereguli în managementul clubului pe durata mandatului prezidenţial anterior. Anunţul va include şi detalii despre plângerea formulată de club la Parchetul din Barcelona pe baza unor fapte care decurg din concluziile unei investigaţii criminalistice'', se arăta în comunicatul FC Barcelona.

În august 2021, Laporta dezvăluia că Barcelona a plătit ''sume disproporţionate'' de bani în comisioane către intermediari care s-au implicat în transferurile efectuate de club în mandatul lui Bartomeu.

Fostul preşedinte al clubului catalan a fost arestat în luna martie 2021, în cadrul unei anchete a poliţiei privind acuzaţii de management inadecvat şi de afaceri de corupţie în care birourile clubului de pe Nou Camp au fost percheziţionate.

Ancheta a demarat din afacerea ''Barcagate'', în care clubul a fost acuzat că a contractat un consultant de marketing pentru a orchestra o campanie social media împotriva unui fost angajat care a criticat conducerea.

După arestare, Bartomeu a dezminţit că ar fi existat nereguli în conducerea clubului, conform interviului său din ziarul Sport: ''Managementul nostru nu a fost dezastruos şi La Liga, UEFA, auditorii au spus asta. Cu profit de 180 milioane euro şi cu evaluarea de către Forbes ca fiind unul dintre cele mai valoroase cluburi din lume. Acest management serios şi riguros a fost întrerupt de apariţia pandemiei, care a dus la o scădere a veniturilor cu vreo 500 de milioane de euro''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.