Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta directoare a Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, Carmen Dorobat, demascată pentru mitele primite din partea studenților

luju.ro
Doctorita Carmen Dorobat

Doctorita Carmen Dorobat – fosta directoare a Spitalului de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva” din judetul Iasi si unul dintre cei mai vizibili propagandisti care i-au terorizat pe romani cu mesaje panicarde legate de pandemie si de restrictii – isi crease o adevarata industrie in materie de luat mite. Si nu pentru a le da note mari studentilor ei de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” ori pentru a-i ajuta sa promoveze examenele, ci – mai grav – pentru ca acestia sa-i obtina bunavointa, iar profesoara sa nu-i pice.

Informatia reiese din declaratiile oferite in fata Tribunalului Iasi de peste 70 de studenti ai sotilor Carmen si Gheorghe Dorobat. Caci Carmen Dorobat percepea cate o spaga de 100 de euro pentru note de trecere la cursul ei (Boli Infectioase) si alti 100 de euro pentru cate o nota de promovare la cursul sotului (Anestezie Generala), au afirmat studentii sub juramantul de martor.

Amintim ca sotii Dorobat au fost condamnati pentru luare de mita atat la fond (de catre Tribunalul Iasi, in 12 iulie 2019), cat si in apel (de catre Curtea de Apel Iasi, la 20 noiembrie 2020). Condamnarile definitive – ambele cu suspendare – au fost de 3 ani pentru Carmen Dorobat, respectiv de 2 ani si 3 luni pentru Gheorghe Dorobat, instanta stabilind definitiv ca doctorita percepuse nu mai putin de 55 de mite, totalizand 5.500 de euro, scrie luju.ro.

Potrivit celor peste 70 de studenti audiati in fata instantei, pentru a afla nota de la examen, studentul trebuia sa treaca pe la cabinetul doctoritei Dorobat de la spital. In cele mai multe dintre cazuri, Carmen Dorobat se uita pe o lista si il anunta pe cursant ca picase la proba practica. In acel moment, studentul ii inmana profesoarei carnetul de note, chipurile ca sa-i treaca nota. Carmen Dorobat il ruga sa-i lase carnetul pe birou (de cele mai multe ori, intr-un teanc unde se mai gaseau alte carnete, ascunse sub hartii) si sa revina dupa un timp, ca sa afle ce nota a obtinut, ori sa se uite pe site-ul de Internet de e-learning, ca sa vada acolo nota.

Practica doctoritei Dorobat era arhicunoscuta printre studenti, acestia afland despre ea uneori chiar din anul I, de la colegi mai mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.