Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta șefă DIICOT, REVOLTATĂ după ce a fost dată afară din avocatură: 'Intenționez să mă LUPT'

alina bica

Alina Bica a reacționat dur, după ce vineri Baroul Dolj a decis să îi suspende dreptul de a-și exercita profesia de avocat.

”Decizia dumnealor s-a întemeiat pe o prevedere din statutul avocatului, nu din lege. Pe mine mă surprinde, acțiunea penală nu s-a pus în mișcare împotriva mea după ce am devenit avocat. Când am devenit avocat situația mea era cunoscută. E o surpriză. Înțeleg, mă revoltă, credeam că trăiesc într-o altă țară, credeam că ce scrie în lege mi se aplică și mie. M-am trezit în această situație și doresc să le comunic un lucru. Intenționez să contesc decizia, intenționez să mă lupt. Nu voi pleca capul în fața nimănui” a spus Alina Bica în timpul emisiunii ”100 de minute” de la Antena 3.

Citește și: Acuzații HALUCINANTE ale lui Radu Moraru la adresa Laurei Codruta Kovesi

Membrii Baroului Dolj au suspendat dreptul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, de a profesa ca avocat, decizia fiind luată joi, ca urmare a condamnării acesteia la patru ani de închisoare. Decizia Consiliului Baroului Dolj este executorie, urmând să fie comunicată avocatului. Alina Bica poate ataca hotărârea în termen de 15 zile.

Conform articolului 50 din Statutul profesiei de avocat, dreptul de a exercita profesia de avocat poate fi suspendat în cazul în care împotriva avocatului s-a pus în mişcare acţiunea penală sau s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.