Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta închisoare comunistă din Râmnicu Sărat va fi restaurată cu fonduri din PNRR

Inquam Photos/ Octav Ganea
PNRR Planul National de Relansare si Rezilienta

Fosta închisoare comunistă din Râmnicu Sărat va fi restaurată cu fonduri din PNRR, a anunțat miercuri Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Potrivit unui comunicat al MIPE, secretarul de stat Csilla Hegedüs a vizitat fosta închisoare comunistă de la Râmnicu Sărat. Vizita a avut loc în contextul în care proiectul Memorialul „Închisoarea tăcerii” Râmnicu Sărat și Centrul Educațional privind Comunismul în România vor beneficia de o investiție în valoare totală de 9 milioane de euro, fără TVA, din fondurile alocate prin PNRR – Componenta 11 „Turism și Cultură”.

Proiectul vizează conservarea, consolidarea și restaurarea fostului Penitenciar de la Râmnicu Sărat, punerea în valoare a monumentului prin implementarea programului funcțional „memorial” și a unui circuit specific de vizitare, astfel încât amenajările să sugereze atmosfera de izolare din trecut și realizarea unui centru educațional privind comunismul din România, conform Mediafax.

Scopul proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori, în special din rândul tinerilor.

Închisoarea de la Râmnicu Sărat a fost unul dintre penitenciarele cheie ale represiunii politice din timpul regimului comunist.

În cadrul Componentei „Turism și Cultură” vor fi finanțate investiții în valoare de 68,48 milioane euro pentru modernizarea/ crearea de muzee și memoriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.