Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostă procuroare, audiată la Secţia pentru investigarea magistraţilor: 'Kovesi era la ordinele lui Băsescu'

www.jurnalisti.ro
Băsescu Kovesi

O nouă audiere importantă a avut loc vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie. Procurorul care a însoţit-o pe Laura Codruţa Kovesi în delegaţia din Jakarta, când s-a bătut în cuie repatrierea lui Nicolae Popa, a fost audiat la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare de denunţul lui Sebastian Ghiţă împotriva Laurei Codruţa Kovesi.

Fosta procuroare Angela Nicolae a declarat, la ieşirea de la audieri, că le-a relatat anchetatorilor ce ştire despre extrădarea lui Nicolae Popa şi a susţinut că fostul preşedinte Traian Băsescu se implica în justiţie, iar Kovesi era executanta perfectă.

CITESTE SI: Ce trebuie să bei pentru un ficat sănătos: Șapte ceaiuri care înlătură acumulările de grăsime

"Am fost şefa relaţiilor internaţionale din Parchetul General şi cunosc foarte multe aspecte legate de demersurile premergătoare ale lui Kovesi în vederea extrădării lui Nicolae Popa. Concluzia este implicarea politicului în domeniul Justiției, implicarea lui Traian Băsescu în domeniul justiţiei şi în special în cazuri concrete, executantul cel mai bun fiind Laura Codruţa Kovesi. Kovesi era la ordinele lui. Cunosc şi am şi spus în faţa organelor de anchetă. A executat niște ordine pe care eu le cunosc şi am şi făcut declaraţiile respective", a declarat Angela Nicolae, pentru Antena 3.

Întrebată cum a ajuns în posesia informaţiilor pe care le vehiculează, fosta procurorare a răspuns: "Direct."

Fosta procuroare a Parchetului instanţei supreme Angela Nicolae a fost condamnată, în iunie 2015, de ICCJ, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsită vinovată de trafic de influenţă, după ce a cerut aproape 88.000 de lei pentru a interveni în mai multe dosare.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.