Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta şefă a guvernului din Bangladesh, Khaleda Zia, a fost condamnată la şapte ani de închisoare într-un dosar de corupţie

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un tribunal din Bangladesh a condamnat-o luni la şapte ani de închisoare pentru corupţie pe fosta şefă a guvernului Khaleda Zia, după ce în luna februarie ea a fusese condamnată la cinci ani de închisoare într-un caz separat, transmite Reuters, informează Agerpres.

Khaleda şi trei consilieri de-ai săi au fost condamnaţi luni pentru fraudarea a 31,5 milioane taka (371.550 dolari) destinate unei fundaţii, fapta având loc în perioada 2001-2006, când Khaleda Zia deţinea funcţia de prim-ministru.

Întrucât pedepsele se cumulează, Khaleda Zia (72 de ani) va trebui să efectueze practic încă doi ani de închisoare faţă de prima condamnare.

Partidul Naţionalist Bengalez (BNP, de opoziţie) este în totală degringoladă înaintea alegerilor generale din luna decembrie, după ce lidera sa Khaleda Zia a fost întemniţată în luna februarie pentru deturnare de fonduri destinate unui orfelinat.

Între actualul premier Sheikh Hasina şi Khaleda Zia, care au dominat viaţa politică din Bangladesh în ultimele două decenii, există o rivalitate declarată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.