Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fosta vedetă a fotbalului olandez Marco Van Basten şi-a cerut scuze după ce a strigat, în direct, la un post de televiziune, 'Sieg Heil!', un salut nazist

salut nazist

Fosta vedetă a fotbalului olandez Marco Van Basten, acum comentator de televiziune, şi-a cerut scuze sâmbătă, după ce a strigat, în direct, la un post de televiziune, ''Sieg Heil!'', un salut nazist, la meciul disputat de Ajax Amsterdam şi Heracles Almelo (4-1), anunță AGERPRES.

Gestul său a venit în momentul în care Frank Wormuth, antrenorul oaspeţilor, acorda un interviu la pauza partidei.

''Nu am avut intenţia să şochez'', şi-a cerut scuze Van Basten pe contul său de Twitter, care a admis că a făcut o glumă de prost gust.

Citește și: Cozmin Gușă face dezvăluiri bombă: A făcut fel de fel de demersuri să mă aresteze

Afirmaţia sa a venit în condiţiile în care jucătorii din primele două divizii ale campionatului de fotbal ale Olandei au decis să stea nemişcaţi în primul minut al meciurilor programate în acest weekend, în semn de protest împotriva rasismului.

Un mesaj anti-rasism a fost, de asemenea, difuzat pe tabelele de marcaj pe durata primului minut al partidelor din Eredivisie şi Eerste Divisie, arbitrul prelungind apoi prima repriză cu 60 de secunde în plus faţă de eventualele minute suplimentare de joc.

Iniţiativa a venit după ce atacantul echipei Excelsior, Ahmad Mendes Moreira, a fost ţinta abuzurilor rasiste din partea unei secţiuni a suporterilor formaţiei FC Den Bosch, la sfârşitul săptămânii trecute, jocul fiind suspendat timp de o jumătate de oră, după ce arbitrul a decis să-i scoată pe fotbalişti de pe teren.

Federaţia olandeză de fotbal a anunţat că va ancheta acest incident şi are în vedere posibile sancţiuni împotriva clubului Den Bosch şi a fanilor săi.

Citește și: Nicolae Bădălau îl atacă dur pe Rareș Bogdan:’Cum ţi se face din nou foame, cum scrii despre Bădălău şi despre Diaspora’

Fotbalul european a fost marcat recent de o serie de incidente rasiste. Atacantul italian Mario Balotelli a ameninţat că iese de pe teren după ce a fost ţinta unor presupuse abuzuri rasiste la începutul acestei luni, în timp ce brazilianul Taison, jucătorul lui Şahtior Doneţk, a văzut cartonaşul roşu pentru că a reacţionat la scandările rasiste care i-au fost adresate de spectatori în timpul unui meci din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.