Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foşti jucători sovietici consideră că suspendarea Rusiei este ''decizie discriminatorie''

Evening Standard
UEFA

Un grup de foşti fotbalişti sovietici şi ruşi a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, şi celui al FIFA, Gianni Infantino, pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de excluderea cluburilor şi a sportivilor din Rusia din competiţiile internaţionale din cauza intervenţiei Rusia în Ucraina, informează TuttoMercatoWeb, potrivit Agerpres.

"Noi, veterani ai fotbalului sovietic şi rus, vă scriem în legătură cu decizia FIFA şi UEFA de a exclude Rusia din toate competiţiile internaţionale, la toate nivelurile, până la noi ordine. Nu înţelegem şi nu acceptăm această decizie", se afirmă în scrisoarea publicată de presa din Rusia.

"Scopul fotbalului este să-i unească pe oamenii din întreaga lume, este cel mai popular şi mai democratic joc care există şi nu ar trebui să existe loc pentru manifestări de discriminare. #StopDiscrimination este unul dintre cele mai importante principii pentru FIFA, aşa cum aţi afirmat de mai multe ori, domnule Infantino. Dar cel mai flagrant exemplu de discriminare nu este decizia pe care dumneavoastră şi UEFA aţi luat-o împotriva jucătorilor ruşi? Este o decizie discriminatorie şi foarte periculoasă pentru fotbalul mondial şi una va avea consecinţe. Acesta este motivul pentru care vă cerem să o anulaţi", continuă scrisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.