Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul adjunct al lui Cioloş explică de ce NU intră în MRÎ: 'Nu o să trădez niciodată principiile...'

ciolos miscarea romania impreuna

Mişcarea România Împreună, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş, nu l-a convins pe Costin Borc, fost vicepremier în Guvernul Cioloş. Acesta nu se va alătura proiectului pentru că se declară ataşat ideilor creştin-democrate, însă apreciază ca pozitivă apariţia unui nou partid.

Vezi şi: 3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA. Introdu-le în preparatele de Paște!

"Lansarea partidului Mişcarea România Împreună m-a bucurat şi mi-a dat speranţă că acest demers va atrage tot mai multe persoane oneste şi competente în cadrul noului partid şi, implicit, în viaţa politică. Rolul partidelor politice este esenţial într-o democraţie. Acestea participă la alegeri şi lor trebuie să le dăm votul pe baza unei alegeri personale raţionale, bine chibzuite, deosebind promisiunile oneste de minciunile demagogice. Este esenţial deci ce ofertă avem şi ce alegere facem noi, partidele ne vor reprezenta şi, eventual, guverna în urmatorii 4 ani.

Soarta a făcut să lucrez alături de mulţi dintre fondatorii Platformei Ro100 şi Mişcării ce s-a desprins din ea. Ştiu şi îmi asum să afirm că sunt oameni bine intenţionaţi, muncitori, oneşti şi competenţi în ceea ce întreprind. În acelasi timp, sunt sigur că apariţia Mişcării România Împreună reprezintă o şansă pentru întărirea actualei Opoziţii şi pentru o mai bună reprezentare a unui electorat care acum doi ani a refuzat să se prezinte la vot. Important este ca atunci când va fi cazul, la alegeri locale sau prezidenţiale de exemplu, partidele de Opoziţie să susţină un candicat unic. O prezenţă unită va fi mereu mai puternică decât suma opţiunilor individuale.

Cât despre mine, sunt şi rămân ataşat ideilor creştin democrate, mi-am făcut ucenicia în politică alături de Corneliu Coposu şi nu o să trădez niciodată principiile pe care el le-a impus şi lăsat moştenire", scrie Costin Borc pe Facebook.

Costin Borc a intrat în dialog şi cu persoanele care au comentat afirmaţiile sale. Fostul vicepremier afirmă că, nu mai există partide creştin-democrate în România, "dar asta nu înseamnă că măcar o parte din principiile creştin-democraţiei nu se pot regăsi în partidele sau mişcările politice de la noi". Întrebat dacă va intra sau nu în partidul lui Cioloş, Borc a răspuns: "Nu e obligatoriu să fii membru de partid ca să sprijini oameni şi idei. Eu am fost membru la PNŢCD, nu cred că are rost să mai schimb acum."

Vezi şi: Sfaturi de neratat: Alimentele interzise dacă ai o respiraţie urât mirositoare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.